طرز تهیه باقلوا استامبولی
تاریخ : سه شنبه 16 اسفند 1401
نویسنده : ابوالفضل
طرز تهیه باقلوا استانبولی خوشمزه و ترکیه ای با خمیر یوفکا

باقلوا استانبولی یکی از شیرینی های خوشمزه و محبوب ترکیه ای می باشد و امروزه در سر تا سر جهان این باقلوا را درست می کنند. باقلوا استانبولی معمولا با خمیر یوفکا و با مواد میانی دلخواه نظر گردو، پسته و ... درست می شود. در ادامه با طرز تهیه باقلوا استانبولی خوشمزه و ترکیه ای با مجله اینترنتی بارونک همراه باشید.

طرز تهیه کیک شربتی باقلوای خوشمزه و مجلسی با شهد مخصوص
طرز تهیه کیک شربتی باقلوای خوشمزه و مجلسی با شهد مخصوص
کیک باقلوا یک نوع کیک شربتی فوق العاده خوشمزه و خاص می باشد و پخت ...
مواد لازم باقلوا استانبولی
خمیر مخصوص باقلوا 1 بسته
پسته یا گردوی خرد شده یک و نیم پیمانه
کره ذوب شده 200 گرم
روغن مایع نصف پیمانه
مواد لازم برای شربت
شکر 2 لیوان
آب 2 لیوان
آب لیمو نوک قاشق چای خوری
زعفران غلیظ دم کرده 1 قاشق غذاخوری
هل و گلاب اختیاری

مراحل طرز تهیه باقلوا استانبولی

مرحله اول

برای درست کردن باقلوا استانبولی خوشمزه ابتدا شربت باقلوا را درست می کنیم. برای این کار شکر و آب را در یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.

مرحله دوم

پس از اینکه 15 دقیقه جوشید، آبلیمو ، گلاب و زعفران را اضافه می کنیم و بعد از روی حرارت برمی داریم و کنار می گذاریم تا شربت خنک شود.

خرید سرور مجازی ایران هاست از ۳۹۰,۰۰۰ تومان

خرید سرور مجازی ایران هاست از ۳۹۰,۰۰۰ تومان

سفارش
تبلیغ
طرز تهیه باقلوا سیب خوشمزه و ترکیه ای با طعم عالی
طرز تهیه باقلوا سیب خوشمزه و ترکیه ای با طعم عالی
باقلوا سیب یکی از انواع باقلواهای خوشمزه و معروف ترکیه ای ...

مرحله سوم

در این مرحله دو عدد یوفکا را روی هم می گذاریم و با برس روش کره ذوب شده می زنیم و گردو یا پسته خرد شده می پاشیم. (توجه کنید بهتر است بر روی بقیه یوفکاها دستمال کمی نم دار بکشید تا در طول کار خشک نشوند)

مرحله چهارم

حالا برای رول کردن یک میله نازک مثل وردنه ترکیه ای برمی داریم و یوفکا را دور میله رول می کنیم. دقت کنید که خمیر را محکم دور میله نپیچید وگرنه در انتها موقع جمع کردن پاره می شود.

مرحله پنجم

پس دستمون را شل می گیریم و در آخر از دو طرف یوفکا فشار می آوریم و جمع می کنیم تا حالت چروک شود و یوفکای فشرده را در سینی فر یا ظرف مورد نظر می گذاریم و به این ترتیب تمام یوفکاها را شکل می دهیم و داخل سینی فر می چینیم.

مرحله ششم

بهتر است یوفکاها را فشرده بچینید تا شکل خودشان را حفظ کنند. همچنین در این مرحله می توانید یوفکاها را به اندازه دلخواه تان در سینی فر برش بزنید یا اینکه بعد از پخت برش بزنید.

مرحله هفتم

حالا کره آب شده را با قاشق یا برس روی باقلواها می زنیم و برای پخت در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه می گذاریم تا بپزند.

مرحله هشتم

توجه کنید قدرت فرها باهم متفاوت است و حتما پخت باقلوها را بررسی کنید. وقتی که زیر و روی باقلواها طلایی شد یعنی پخته اند و می توانید از فر بیرون بیاورید.

مرحله نهم

بعد از اینکه باقلواهای پخته شده را از فر بیرون آوردیم دو دقیقه صبر می کنیم تا حرارت اولیه اش کم شود و بعد شربت سرد را روی باقلوا داغ می ریزیم و به مدت یک ساعت صبر می کنیم تا باقلوا شربت را به خودش جذب کند و بعد سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این باقلوا استانبولی خوشمزه و ترکیه ای لذت ببرید.

 

 

سلامت باشید

 

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ : یک شنبه 14 اسفند 1401
نویسنده : ابوالفضل

پنکیک یکی از انواع صبحانه های خوشمزه بین المللی است که به دلیل اینکه در تابه های کوچک تهیه می شود با نام پنکیک شهرت یافته است. پنکیک انواع بسیار متنوعی دارد و در کشورهای مختلف با روش های متنوعی پخته می شود که معمولا به عنوان میان وعده، عصرانه و بیشتر صبحانه سرو می شود. البته نوعی پن کیک هم وجود دارد که به عنوان پیش غذا سرو می شود و معمولا با گوشت یا مرغ تهیه می شود. در این دستور آموزش پنکیک به روش انگلیسی را برای شما عزیزان آماده کرده ایم که معمولا به همراه عسل، خامه و یا میوه های تازه فصل سرو می شود، برای مشاهده آموزش طرز تهیه پنکیک خانگی در ادامه با سایت فرهنگی و آموزشی چیشی همراه باشید.

 

 

 

طرز تهیه پن کیک صبحانه

 
 

مرحله اول

برای تهیه پنکیک خوشمزه ابتدا تخم مرغ را در یک کاسه مناسب می ریزیم و آنرا کمی می زنیم تا بافت آن از هم جدا شود و کاملا با هم ترکیب شوند، سپس شکر را به همراه وانیل را به آن می افزاییم و مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.

مرحله دوم

یک نکته مهم در مورد اضافه کردن وانیل که باید مقدار بسیار کمی وانیل اضافه کنید، چون اگر وانیل بیشتر از حد باشد باعث تلخی طعم پنکیک ها می شود. در ادامه پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم روغن مایع را نیز به کاسه اضافه می کنیم.

 
 

مرحله سوم

حالا با همزن دستی مواد را به خوبی هم می زنیم تا مواد با هم یکدست شوند، سپس بکینگ پودر و مقدار خیلی کمی نمک را در یک ظرف جا دار با آرد سفید مخلوط می کنیم سپس مخلوط آرد را دو مرتبه الک می کنیم تا کاملا نرم شود.

مرحله چهارم

در این مرحله مخلوط آرد را پس از الک کردن به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه می کنیم و همگی مواد را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند سپس شیر را کم کم به مواد اضافه می کنیم و مداوم مواد را مخلوط می کنیم تا مایه پنکیک یکدست شود.

مرحله پنجم

در صورتی که شیر در دسترس ندارید یا به هر دلیلی نمی خواهید از شیر استفاده کنید می توانید از آب هم برای تهیه پن کیک استفاده کنید. پس از اینکه خمیر پن کیک آماده شد یک تابه بسیار کوچک به اندازه پنکیک روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.

مرحله ششم

سپس با مقدار کمی روغن مایع کف تابه را چرب کنید، حالا به اندازه یک ملاقه کوچک از مواد داخل تابه بریزید ( نیاز نیست خودتان مایه پنکیک را پخش کنید چون خودش باید به حدی شل باشد که خود به خود پخش شود ) و اجازه دهید حباب بزند.

مرحله هفتم

پس از اینکه کف پنکیک رنگ گرفت، آنرا را برگردانید تا سمت دیگرش نیز طلایی شود. به همین ترتیب تمام پن کیک ها را آماده کنید سپس می توانید به همراه انواع میوه های تازه فصل مثل توت فرنگی ، موز ، آناناس و … یا انواع صبحانه های معمول مثل عسل ، انواع مربا ، نوتلا و کره سرو کنید.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ : دو شنبه 17 خرداد 1400
نویسنده : ابوالفضل

سكسکه و دلایل آن

آنچه در مورد سكسکه باید بدانید

سكسکه  hiccup هنگامي اتفاق مي افتد كه تنفس  فرد در لحظه مسدود شود. این می تواند بدون هیچ دلیل مشخصی اتفاق بیفتد. این شرایط معمولاً یک عارضه جزئی است ، اما سکسکه طولانی مدت می تواند نشان دهنده یک مشکل جدی پزشکی باشد.

آشنایی با دلایل بروز سكسکه

به هنگام بروز سکسکه  ، انقباض ناگهانی و غیر ارادی دیافراگم همزمان با انقباض جعبه صدا یا حنجره و بسته شدن کامل دهانه حنجره رخ می دهد . این فرایند منجر به هجوم ناگهانی هوا به داخل ریه ها و صدای آشنا سکسکه می شود.دهانه حنجره  قسمت میانی حنجره است ، جایی که تارهای صوتی در آن قرار دارد.

سکسکه از نظر پزشکی به عنوان لرزش همزمان  دیافراگم یا سینگولتوس ( SDF)   شناخته می شود. آنها می توانند به صورت جداگانه یا دوره ای رخ دهند. سکسکه اغلب ریتمیک است  ، به این معنی که فاصله بین هر سکسکه نسبتاً ثابت است.اکثر افراد هر از گاهی دچار سکسکه می شوند و معمولاً طی چند دقیقه بدون درمان برطرف می شوند.

بندرت ممکن است سکسکه های طولانی مدت یا مزمن رخ دهد که ممکن است یک ماه یا بیشتر طول بکشد. سکسکه هایی که بیش از 2 ماه طول می کشد معمولا مقاوم به درمان هستند .

اگرسکسکه یک دوره زمانی بیش از 48 ساعت طول بکشد ، این عارضه مزمن در نظر گرفته می شود و فرد باید به پزشک مراجعه کند. این شرایط می تواند نشانه ای از یک بیماری جدی تر باشد. سکسکه مزمن بیشتر در مردان رخ می دهد .

حقایقی درباره سکسکه

علت دقیق سکسکه هنوز نامشخص است ، اما سکسکه مزمن با طیف گسترده ای از شرایط پزشکی از جمله سکته و مشکلات دستگاه گوارش مرتبط است.بیشتر موارد بدون درمان برطرف می شوند ، اما سکسه طولانی مدت می تواند منجر به عوارضی مانند بی خوابی و افسردگی شود.

اگر سکسکه بیش از 48 ساعت طول بکشد ، فرد باید به پزشک مراجعه کند ، ممکن است برای درمان از داروهای شل کننده عضلات استفاده شود. پرهیز از الکل و آهسته غذا خوردن  می تواند به کاهش احتمال سکسکه کمک کند.

علل

سازمان ملی بیماری های نادر ( NORD)  سکسکه را به عنوان “انقباض متناوب و غیرارادی عضله در قاعده ریه ها (دیافراگم) و به دنبال آن بسته شدن سریع تارهای صوتی” توصیف می کند.

طیف گسترده ای از بیماری های زمینه ای می تواند باعث ایجاد سكسكه مزمن یا مداوم شود.اینکه چگونه و چرا وقفه های کوتاه سکسکه رخ می دهد نامشخص است ، اما برخی از عوامل با خطر بیشتر ابتلا به آن ارتباط دارند.

عوامل سبک زندگی

موارد زیر ممکن است باعث سکسکه شود:

غذای گرم یا تند که عصب فرنیک ( phrenic nerve )  را که نزدیک مری است تحریک می کند

گاز در معده که به دیافراگم فشار می آورد

زیاد غذا خوردن یا شرایطی که باعث فشردگی معده شود

نوشیدن سودا ، مایعات گرم یا نوشیدنی های الکلی ، به ویژه نوشیدنی های گازدار

تجربه استرس یا احساسات شدید

برخی از داروها مانند مواد مخدر ، بنزودیازپین ها ، بیهوشی ، کورتیکواستروئیدها ، باربیتورات ها و متیل دوپا به عنوان عوامل سکسکه آور شناخته شده اند.

راههای متوقف کردن سكسکه

شرایط پزشکی

غالباً ، سکسکه به طور غیر منتظره ای اتفاق می افتد و نه بیمار و نه پزشک نمی توانند علت احتمالی آنها را تشخیص دهند. با این حال ، تعدادی از شرایط پزشکی با سکسکه مزمن مرتبط است.

این شرایط شامل:

مشکلات  گوارشی ، از جمله بیماری التهابی روده  ( IBD) ، انسداد روده کوچک یا بیماری ریفلاکس معده (مری)  (GERD)

مشکلات تنفسی ، مانند پلوریز دیافراگم ، ذات الریه یا آسم

مصرف بیش از حد الکل

شرایطی که بر سیستم عصبی مرکزی  ( CNS) تأثیر می گذارد ، از جمله آسیب مغزی  ( TNI) ، انسفالیت ، تومور مغزی یا سکته مغزی

شرایطی که عصب واگ را تحریک می کند ، مانند مننژیت ، فارنژیت یا گواتر

واکنشهای روانشناختی ، از جمله غم ، هیجان ، اضطراب ، استرس ، رفتار هیستریک یا شوک

شرایطی که بر متابولیسم تأثیر می گذارد ، از جمله افزایش قند خون ، افت قند خون یا دیابت

مشکلات کبدی و کلیوی

سرطان ، یا عوارض جانبی حاصل از درمان مانند شیمی درمانی

بیماری  سیستم عصبی خودمختار ، که همچنین بر تنفس ، تعریق ، ضربان قلب ، سکسکه و سرفه تأثیر می گذارد

سایر شرایط  شامل تحریک مثانه ، سرطان کبد ، پانکراتیت ، بارداری و هپاتیت است. جراحی ، تومورها و ضایعات نیز ممکن است از عوامل ایجاد کننده  باشند.

 

درمان

در بیشتر موارد سکسکه بدون درمان پزشکی پس از چند دقیقه یا چند ساعت برطرف می شود. برخی از روشهای برای توقف سکسکه  ممکن است مفید باشد ، اما اثربخشی آنها قطعی نیست

نکاتی برای خلاص شدن از سکسکه

مراحل زیر ممکن است به خلاص شدن از سکسکه کمک کند:

آب سرد را آرام آرام میل کنید یا با آب خیلی سرد غرغره کنید.

نفس خود را برای مدت کوتاهی نگه دارید ، نفس بکشید ، سپس آن را دوباره سه یا چهار بار تکرار کنید و این کار را هر 20 دقیقه یک بار انجام دهید.

در حین بلعیدن ، فشار ملایمی بر بینی خود وارد کنید.

فشار ملایمی بر دیافراگم خود وارد کنید.

لیمو را گاز بگیرید.

مقداری شکر دانه ریز قورت دهید.

مقدار کمی سرکه مصرف کنید ، فقط به اندازه ای که مزه کنید .

در داخل کیسه کاغذی نفس بکشید ، اما هرگز کیسه پلاستیکی استفاده نکنید  و هرگز سر خود را با کیسه نپوشانید.

بنشینید و زانوهای خود را برای مدت کوتاهی تا حد امکان نزدیک به قفسه سینه بغل کنید.

به جلو خم شوید تا سینه خود را به آرامی فشرده کنید.

درمان های جایگزین ممکن است شامل طب سوزنی و هیپنوتیزم باشد.

به آرامی زبان را بکشید.

کره چشم را مالش دهید.

انگشت خود را در گلو قرار دهید تا حالت تهوع را تحریک کند.

بسیاری از این نکات نسل به نسل منتقل شده است. ممکن است موثر باشند ، اما تحقیقات کمی برای اثبات مفید بودن آنها انجام شده است

علت ایجاد سكسکه

داروها

اگر فردی به یک بیماری زمینه ای مبتلا باشد ، مدیریت این بیماری احتمالاً سکسکه را برطرف می کند. اگر سکسکه طولانی مدت در کیفیت زندگی فرد تداخل ایجاد کند ، ممکن است پزشک دارو تجویز کند. در صورت عدم وجود بیماری زمینه ای ، داروهای زیر ممکن است کمک کنند:

باکلوفن (  Lioresal) ، شل کننده عضلات

گاباپنتین ، داروی ضد تشنج که معمولاً برای درد نوروپاتیک تجویز می شود ، این می تواند به کاهش علائم سکسکه کمک کند

 

 

کلرپرومازین یا هالوپریدول ، داروهای ضد روان پریشی است که می تواند سکسکه را تسکین دهد

متوکلوپرامید Reglan)  )، دارویی ضد تهوع ، که ممکن است به برخی از افراد مبتلا به سکسکه کمک کند

افدرین یا کتامین می توانند سکسکه مرتبط با بیهوشی یا جراحی را درمان کنند.

پزشک معمولاً دوز کم دارو را برای شما تجویز می کند. آنها ممکن است به تدریج دوز دارو را افزایش دهند تا اینکه سکسکه از بین برود.میزان و دوز دارو به شدت سکسکه ، سلامت عمومی بیماران و سن آنها بستگی دارد.

عمل جراحی

در موارد شدید که سکسکه  به درمان های دیگر پاسخ نداده است  ، جراح ممکن است با تزریق دارو به عصب فرنیک به طور موقت عمل عصب را مسدود کند ، یا عصب فرنیک در گردن را جدا سازی  کند.

عوارض

سکسکه طولانی مدت می تواند منجر به عوارضی مانند:

کاهش وزن و کم آبی: اگر سکسکه طولانی مدت باشد و در فواصل کوتاه اتفاق بیفتد ، خوردن درست غذا دشوار می شود.

بی خوابی: سکسکه مزمن خوابیدن را دشوار می کند.

خستگی: سکسکه مزمن می تواند طاقت فرسا باشد ، به خصوص اگر خوابیدن یا غذا خوردن را سخت کند.

مشکلات ارتباطی: صحبت کردن برای شخص ممکن است دشوار باشد.

افسردگی: سکسکه مزمن  می تواند خطر ابتلا به افسردگی بالینی را افزایش دهد.

تأخیر در ترمیم زخم: سکسکه مداوم می تواند بهبود زخم های پس از جراحی را دشوارتر کند و خطر عفونت یا خونریزی پس از جراحی را افزایش دهد.

عوارض دیگر شامل ضربان قلب نامنظم و ریفلاکس معده-مری  ( GERD) است.

تشخیص

اگر سکسکه کمتر از 48 ساعت طول بکشد ، معمولاً نیازی به هیچگونه مراقبت پزشکی ندارد ، زیرا به خودی خود برطرف می شود. در صورت ماندگاری بیشتر ، باید با پزشک مشورت شود.

پزشک ممکن است از زمان شروع سکسکه ، تعداد دفعات بروز آن ، اینکه مدام اتفاق می افتد و اینکه شخص قبل از شروع چه کاری انجام داده است سوالاتی  کند. پزشک احتمالاً یک معاینه عمومی و یک آزمایش عصبی برای بررسی موارد زیر انجام می دهند:

رفلکس

تعادل

هماهنگی

بینایی

حس لامسه

قدرت عضلانی

تون عضلانی

اگر بیماری زمینه ای دلیل آن باشد ، ممکن است آزمایشات زیر انجام شود:

آزمایش خون ، برای بررسی عفونت ، بیماری کلیوی یا دیابت

آزمایشات تصویربرداری مانند عکسبرداری با اشعه ایکس ، CT یا MRI ، برای ارزیابی هر گونه ناهنجاری آناتومیکی که ممکن است بر روی اعصاب فرنیک یا واگ یا دیافراگم تأثیر بگذارد

آزمایش آندوسکوپی ، که در آن یک آندوسکوپ ، یک لوله انعطاف پذیر با یک دوربین کوچک در انتها ، از گلو بیمار عبور داده می شود تا مری را بررسی کند

الکتروکاردیوگرام ECG)  ) ، برای بررسی شرایط مربوط به قلب با اندازه گیری فعالیت الکتریکی در قلب

پیشگیری

از برخی دلایل سکسکه می توان پیشگیری کرد. راه های کاهش خطر عبارتند از:

درمان سكسکه

جلوگیری از تغییرات ناگهانی دما

عدم نوشیدن الکل یا سودا

آهسته غذا خوردن

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و کادری مجرب و کارآزموده در زمینه ارائه خدمات پرستاری در منزل به صورت شبانه روزی در خدمت شما عزیزان است برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ : جمعه 14 خرداد 1400
نویسنده : ابوالفضل

تیرکشیدن قلب

 

در این مقاله قصد داریم در مورد تیر کشیدن قلب صحبت کنیم . مشکلی که با پیش آمدن آن چندین احتمال به ذهن ما خطور می کند در ادامه می خواهیم شما را با دلایل این اتفاق آشنا کنیم .

شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و سوالات خود را به طور مستقیم با پزشکان در میان بگذارید .

 
تیر کشیدن قلب

وقتی احساس تیرکشیدن قلب می کنید، اولین چیزی که به ذهن شما می رسد ابتلا به حمله قلبی است. تیرکشیدن قلب ، دردی نیست که نادیده گرفته شود و باید بدانید که دلایل مختلفی دارد و حتی ممکن است منشا این درد قلب شما نباشد .

تیرکشیدن قلب ممکن است پس از گذشت چند دقیقه یا چند روز فروکش کند. علت این بیماری ممکن است مربوط به قلب ، ماهیچه ها ، دستگاه گوارش یا عوامل روانی و ریوی باشد.

تیرکشیدن قلب یکی از شایع ترین دلایلی است که فرد به اورژانس مراجعه می کند . تیرکشیدن قلب در هر شخص متفاوت است .

هم چنین این درد در مواردی مثل شدت ، کیفیت درد ، مدت زمان درد و محل درد نیز متفاوت است و درد آن ممکن است نشانه یک مشکل جدی در ناحیه قلب باشد و یا حتی ممکن است دلایلی داشته باشد که تهدید کننده زندگی انسان نباشد .

 

دلایل تیر کشیدن قلب که مربوط به مشکل قلبی است ؟

  • حمله قلبی ، که انسداد جریان خون به قلب است .
  • آنژین صدری ، که موجب تیر کشیدن قلب می شود و در اثر انسداد رگهای خونی منتهی به قلب شما ایجاد می شود.
  • پریکاردیت ، که التهاب کیسه در اطراف قلب است .
  • میوکاردیت ، که التهاب عضله قلب است .
  • کاردیومیوپاتی ، که یک بیماری عضله قلب است .
  • برش آئورت ، که یک بیماری نادر است که شامل پارگی آئورت می باشد . آئورت رگ بزرگی است که از قلب خارج می شود.
 

دلایل گوارشی که منجر به تیر کشیدن قلب می شود . 

تیر کشیدن قلب

طیف گسترده ای از مشکلات دستگاه گوارش می تواند منجر به تیرکشیدن قلب یا درد در نزدیکی دنده ها شود. مثلا:

  • رفلاکس اسید می تواند باعث احساس سوزش در قفسه سینه و تیرکشیدن قلب شود. در این موارد فرد مبتلا به رفلاکس اسید ، مدتی بعد از خوردن غذا، تیر کشیدن قلب شدیدی را تجربه میکند. همچنین ممکن است بعد از مصرف الکل یا غذاهای چرب ، این درد بدتر شود.
  • سنگهای صفرا می توانند باعث درد ناگهانی و شدید شوند که چندین ساعت به طول انجامد ، این درد از بین رفته و دوباره برمی گردد.
  • التهاب کیسه صفرا یا لوزالمعده نیز از علائم گوارشی تیر کشیدن قلب می باشد .
 

دلایل ریوی که منجر به تیر کشیدن قلب می شود.

  • ذات الریه
  • برونشیت ویروسی
  • لخته خون یا آمبولی ریه(آمبولی ریوی انسداد رگ خونی است که به ریه ها ختم می شوند)
  • برونکواسپاسم : برونکوسپاسمها  ، معمولاً در افرادی که آسم و اختلالات مرتبط با آن ،  مانند بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) دارند ، رخ می دهد.
  • عفونت های تنفسی (به ویژه هنگامی که باعث سرفه مکرر می شوند) نیز می توانند باعث تیر کشیدن قلب شود.
 

دلایل عضلانی یا استخوانی که منجر به تیر کشیدن قلب  می شود .

موارد زیر دلایل تیر کشیدن قلب ، مربوط به عضلات یا استخوان ها است:

  • دنده های کبود یا شکسته
  • درد عضلات ناشی از فشار یا سندرم درد مزمن
  • فشردگی و شکستگی ها باعث فشار بر عصب شده و منجر به تیرکشیدن قلب می شود .

از دیگر دلایل تیر کشیدن قلب می توان به حملات عصبی نیز اشاره کرد. تیرکشیدن قلب می تواند یک علامت ترسناک از حمله عصبی باشد و ممکن است فرد را دچار اضطراب کند.

این درد می تواند مشابه حمله قلبی باشد. برخی از افراد با حملات عصبی ممکن است احساس کنند که در حال مرگ هستند. این حملات اغلب با تنفس عمیق از بین می روند. در برخی موارد ، ممکن است فقط برای چند دقیقه دوام داشته باشند.

 

علائمی که ممکن است همزمان با تیر کشیدن قلب ایجاد شود ، چیست؟

ممکن است شما علائم دیگری هم به همراه تیر کشیدن قلب داشته باشید. شناسایی  این علائم  ممکن است به پزشک در تشخیص کمک کند. این بخش شامل موارد زیر است :

 

علائم مرتبط با قلب

در حالی که تیر کشیدن قلب شایعترین علامت یک مشکل قلبی است ، برخی از افراد علائم دیگری را با تیر کشیدن قلب تجربه می کنند. به ویژه در بانوان  یک سری علائم غیرمعمول گزارش شده كه نشانه بیماری قلبی بوده است . از جمله :

فشار قفسه سینه یا سفتی آن ؛ درد پشت ( فک یا بازو )، خستگی ، سرگیجه ، تنگی نفس، درد شکم ،حالت تهوع و درد هنگام ورزش .

بروز علائم بالا به همراه تیرکشیدن قلب می تواند ناشی از بیماری قلبی باشد .

 

علائم غیر مرتبط با قلب :

  • طعم ترش یا اسیدی در دهان
  • دردی که فقط بعد از بلع یا خوردن ایجاد می شود.
  • مشکل در بلعیدن
  • دردی که بسته به موقعیت بدن شما بهتر یا بدتر می شود .
  • درد شدید هنگامی که نفس عمیق می کشید یا سرفه می کنید .
  • تب ، درد و لرز
  • آبریزش بینی
  • سرفه کردن
  • احساس هراس یا اضطراب
  • تنفس خیلی سریع و پشت سرهم
  • درد کمر که به قسمت جلوی قفسه سینه منتقل می شود.  
 

تشخیص تیر کشیدن قلب

اگر فکر می کنید ممکن است دچار سکته قلبی شوید و به خصوص اگر تیر کشیدن قلب شما جدید بوده و قبلا احساس نکرده باشید و اگر این درد غیر قابل تحمل باشد یا بیش از چند لحظه طول بکشد ، باید فورا به پزشک مراجعه کنید .

 در این شرایط پزشک از شما سؤالاتی خواهد پرسید و پاسخ های شما می تواند به آنها در تشخیص علت تیر کشیدن قلب کمک کند.

شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و سوالات خود را به طور مستقیم با پزشکان در میان بگذارید .

 

تست های تشخیصی

پزشک شما ممکن است آزمایشاتی را برای کمک به تشخیص یا از بین بردن مشکلات مربوط به قلب ، به عنوان دلیل تیرکشیدن قلب شما انجام دهد. اینها شامل موارد زیر است:

نوار قلب (ECG یا EKG) ، که فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می کند .

آزمایش خون ، که سطح آنزیم را اندازه گیری می کند.

اشعه ایکس قفسه سینه ، که برای معاینه قلب ، ریه ها و رگ های خونی شما استفاده می شود .

اکوکاردیوگرام ، که از امواج صوتی برای ضبط تصاویر متحرک قلب استفاده می کند.

MRI ، که برای جستجوی آسیب به قلب یا آئورت استفاده می شود.

تست های استرس ، که برای اندازه گیری عملکرد قلب شما بعد از ورزش استفاده می شود.

آنژیوگرام ، که برای جستجوی انسداد در شریان های خاص استفاده می شود .

 

درمان تیر کشیدن قلب :

پزشک ممکن است تیر کشیدن قلب را با دارو ، جراحی یا ترکیبی از این روش ها درمان کند. درمان به علت و شدت تیر کشیدن قلب بستگی دارد.

 

درمان مربوط به دلایل قلبی تیر کشیدن قلب :

  • داروهایی ، که ممکن است شامل نیتروگلیسیرین و سایر داروهایی باشد که شریان های تا حدودی بسته را باز می کنند ، مثل داروهای ضد لخته و یا رقیق کننده خون  .
  • کاتتریزاسیون قلبی ، که ممکن است شامل استفاده از بالون یا استنت برای باز کردن شریان های مسدود شده باشد.
  • ترمیم شریان ها با جراحی
 

درمان علل دیگر تیر کشیدن قلب شامل موارد زیر است:

آنتی اسیدها یا روشهای خاصی برای ریفلاکس اسید و سوزش سر دل ، که برای درمان این علائم استفاده می شوند.

داروهای ضد اضطراب ، که برای درمان تیر کشیدن قلب در ارتباط با حملات عصبی استفاده می شود.

 

به طور خلاصه می توان گفت :

پزشک می تواند تیر کشیدن قلب  ناشی از بسیاری از شرایط شایع را درمان و برطرف کند. این موارد ممکن است شامل ریفلاکس اسید معده، حملات اضطرابی و آسم یا اختلالات مرتبط باشد.

با این حال ، تیر کشیدن قلب می تواند نشانه یک وضعیت تهدید کننده زندگی باشد. اگر فکر می کنید که دچار حمله قلبی یا مشکل قلبی شده اید ، فوریت های درمانی را پیگیری کنید. این کار می تواند زندگی شما را نجات دهد .

هنگامی که پزشک دلیل را تشخیص داد ، می تواند روش های درمانی دیگری را برای کمک به شما در مدیریت وضعیت شما پیشنهاد کند.

 

ارسال شده در ghalb

 

راهبری نوشته

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ : شنبه 8 خرداد 1400
نویسنده : ابوالفضل

درمان خانگی دندان درد با ۱۷ راهکار سریع و ساده اما موثر

 شاید شما نیز در گذشته دندان درد را تجربه کرده باشید یا همین حالا که در حال خواندن این مطلب هستید، دچار دندان درد باشید. وقتی دندان درد داشته‌ باشید حتما با توصیه‌های دوستان و آشنایان خیرخواهی برخورد می‌کنید که می‌خواهند به شما کمک کنند. «یک حبه سیر بگذار روی دندانت» یا «روغن گل میخک بزن روش و خلاص». در حالی که برخی افراد سر این درمان‌های خانگی قسم می‌خورند، از لحاظ علمی هیچ کدام از این روش‌ها در درازمدت شما را از درد رها نخواهند کرد. تنها راه تسکین موفقیت‌آمیز درد دندان درمان علت اصلی زمینه‌ساز آن است که با مراجعه به دندان‌پزشک قابل اعتماد و ماهر امکان‌پذیر است. برای همین در اینجا ابتدا روش‌های تسکین فوری درد را معرفی می‌کنیم و سپس به رایج‌ترین راه‌های درمان خانگی دندان درد اشاره می‌کنیم تا در فاصله‌ای که برای دندان‌پزشکی وقت می‌گیرید، درد کمتری داشته باشید.

 

 

حتما بخوانید:

دلیل دندان درد چیست؟

تحمل دندان درد بسیار سخت و طاقت‌فرساست. دندان درد زمانی اتفاق می‌افتد که قسمت مرکزی و بسیار حساس دندان به‌نام مغزِدندان (پالپ) دچار التهاب شود. پوسیدگی دندان، ضربه به دندان و عفونت دندان از علل بروز این التهابات‌اند. با این وجود، دندان درد می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد:

(درباره‌ی حمله قلبی و دردی که ممکن است از قلب به سمت فک انتشار پیدا کند بیشتر بدانید.)

 

این مشکلات خود‌به‌خود از بین نمی‌روند بنابراین دندان درد ناشی از هرکدام از این موارد هم معمولا از بین نخواهند رفت. مشکلِ نسبتا ساده‌ای که چند ماه پیش می‌توانست به سادگی با پر کردن درمان شود وقتی به حال خود رها شود ممکن است به عفونت حادی تبدیل بشود که نیاز به مصرف آنتی بیوتیک و جراحی دندان دارد. با درمان خانگی دندان‌درد و رها شدن از درد، درمانی را که دندان‌تان به آن احتیاج دارد به تاخیر می‌اندازید و ممکن است در گذر زمان با وخیم شدن وضعیت دندان‌تان هزینه‌های بیشتری برای درمان بپردازید. با این حال هنوز بسیاری از مردم از معاینه‌ی سالیانه و بدتر از آن از رسیدگی سریع به دردهای دندانی خودداری می‌کنند.

تسکین سریع درد دندان با روش‌های آسان

۱. استفاده از کمپرس سرد

یک کیسه نگهداری غذا را با یخ پر کنید. روی آن را با یک پارچه نازک یا دستمال توالت بپوشانید و روی ناحیه‌ای از گونه که در قسمت خارجی دندان قرار دارد بگذارید. سرمای کمپرس سرد موجب تسکین درد می‌شود. استفاده‌ از بسته یخ نیز می‌تواند همین تأثیر را داشته باشد. فقط فراموش نکنید روی آن را با یک دستمال بپوشانید.

  • یخ را به‌طور مستقیم روی دندان قرار ندهید، زیرا این کار درد را تشدید می‌کند؛ مخصوصا در صورت بروز دندان درد ناشی از التهابات، دندان به دماهای خیلی سرد یا گرم حساس می‌شود.
  • در صورت التهاب مغز دندان، گرما به تسکین درد کمک می‌کند. اگر با استفاده از کمپرس سرد دردتان افزایش یافت، از کمپرس گرم به‌جای آن استفاده کنید.

۲. بی‌حسی نقطه موردنظر

استفاده از ژل‌های بی‌حسی دندان بدون‌ نسخه نیز می‌تواند برای چند ساعت دردتان را تسکین دهد. این ژل‌ها را باید به‌طور مستقیم روی دندان بمالید که معمولا برای چند ساعت تأثیر آنها باقی می‌ماند. بزاق دهان می‌تواند موجب کاهش تأثیر ژل و سرایت آن به گلو و زبانتان بشود؛ بنابراین دقت داشته باشید که ژل را قورت ندهید.

۳. تمیزکردن کامل دهان

 

دندان درد گاهی در اثر به‌دام‌افتادن تکه‌های کوچک غذا در لای دندان‌ها و تشدید دردهای ناشی از پوسیدگی‌ دندان و التهاب لثه اتفاق می‌افتد. در این موارد تمیزکردن دندان می‌تواند در کاهش درد و حل مشکلتان مؤثر باشد.

  • استفاده از نخ دندان: به‌کمک نخ دندان لای دندان‌ها را تمیز کنید تا اگر تکه‌ای از غذا لای دندان‌هایتان باقی مانده خارج شود.

بهترین نخ دندان های موجود در بازار ایران از دید کاربران کدامند؟

  • مسواک زدن نقطه‌ای که درد می‌کند: اگر دردتان ناشی از ورم لثه باشد، این راهی مؤثر برای کاهش و درمان دندان درد است. به‌مدت چند دقیقه دندان‌هایتان را مسواک بزنید و روی نقطه‌ای که درد دارد، تمرکز ویژه‌ای داشته باشید. تا جایی به مسواک‌زدن ادامه دهید که در محل موردنظرتان دیگر احساس حساسیت نکنید(روش صحیح مسواک زدن)

مقایسه مسواک برقی و معمولی و نکاتی که باید در این باره بدانید

  • شست‌وشوی دهان: به‌کمک محلول‌ها یا دهان‌شویه‌ها دهان خود را بشویید. می‌توانید فرایند تمیزکردن دهانتان را با استفاده از یک دهان‌شویه به اتمام برسانید تا تکه‌های باقی‌مانده غذا خارج شود. همچنین می‌توانید چند قطره بره‌موم (ماده‌ای شبیه موم و از تولیدات زنبورعسل) را در نصف لیوان آب بریزید و از آن برای شست‌وشوی دهان استفاده کنید.

۶ باور نادرست درباره استفاده از دهانشویه که حتما باید بدانید

  • تمیز کردن دائمی دهان و انجام مراحل بالا: این کارها را دو بار در روز انجام دهید. همچنین زمانی که دندان درد فروکش کرد نیز از انجام آنها غافل نشوید.

 

 

۴. شست‌وشو به‌کمک نمک دریا

شستشوی دهان با نمک دریا و آب گرم به درمان دندان درد کمک می کند.

دندان دردی که در اثر ضربه به دندان یا عفونت خفیف ایجاد شود معمولا خودبه‌خود برطرف می‌شود. برای تسریع این روند می‌توانید از آب گرم و یک قاشق نمک دریایی استفاده کنید. زمانی که نمک در آب حل شد، آن را در دهان خود غرغره کنید. آب‌نمک باید با نقاطی از دندان که درد دارد تماس داشته باشد. این عمل را چندین بار در روز تکرار کنید تا وقتی که دندان‌ درد تان از بین برود.

۵. مصرف مسکن‌ها

آسپرین، ایبوپروفن و استامینوفن مسکن های خوبی برای درمان دندان درد هستند.

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند آسپرین و ایبوپروفن می‌توانند به‌طور مؤثر و سریع موجب تسکین اغلب دردهای دندان شوند. ممکن است دندان درد توانایی غذاخوردن، صحبت‌کردن و خوابیدن را با اختلال همراه کند. دندان درد می‌تواند تمرکزتان را برای درمان آن از بین ببرد؛ بنابراین تسکین دندان درد به لطف داروهای مسکن بدون‌ نسخه راهکاری مناسب است.

  • اگر دندا‌ن درد تان به‌حدی شدید است که موجب گوش درد، سردرد یا گلودرد می‌شود، حتما باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید.
  • داروهای مسکن را طبق مقدار توصیه‌شده که روی آنها درج شده یا توصیه دکتر مصرف کنید.
  • استامینوفن نیز یک مسکن بدون نسخه مناسب برای درمان دندان درد است.

حتما بخوانید: خواص نمک برای سلامتی و مراقبت از خود


درمان‌های خانگی رایج دندان درد

۱. روغن یا تکه‌های میخک

میخک روش درمان خانگی دندان درد

میخک درمان سنتی برای بی‌حس کردن اعصاب است؛ اوژنول (ترکیب شیمایی اصلی میخک) یک بی‌حس کننده‌ی طبیعی است. این روش ممکن است برای درمان دندان درد مؤثر باشد یا حداقل دندان درد را به‌طور موقت تسکین دهد.

نحوه‌ی استفاده: یک یا دو قطره از روغن میخک را روی پنبه بریزید و روی دندانی که درد می‌کند بگذارید. در شرایط حاد می‌توانید از میخک پودر‌شده یا تکه‌های پودر نشده‌‌ی میخک هم استفاده کنید. میخک را کمی بجوید تا روغنش بیرون بیاید و حداکثر تا نیم ساعت روی دندانی که درد می‌کند نگاه دارید تا درد فروکش کند. می‌توانید روغن گل میخک را از بیشتر داروخانه‌ها یا عطاری‌ها یا فروشگاه‌های آنلاین تهیه کنید.

احتیاط: نباید این روغن را مستقیما در دهان‌تان بریزید. ریختن مستقیم روغن میخک می‌تواند لثه‌ی حساس را تحریک و درد بیشتری ایجاد کند. همچنین مراقب باشید روغن روی زبان‌ یا سایر بخش‌های دهان‌تان نریزد.


حتما بخوانید: جرم گیری دندان در خانه با ۱۷ روش آسان و اقتصادی


۲. پودر فلفل قرمز و زنجبیل

فلفل برای درمان خانگی دندان درد

زنجبیل توانایی کاهش تورم و التهاب را دارد و به کاهش درد کمک می‌کند. فلفل قرمز و زنجبیل هر دو دارای مسکن هستند و می‌توانید از آنها به صورت جداگانه نیز استفاده کنید. کپسایسین (capsaicin) موجود در این دو ادویه راه رسیدن پیام درد به مغز را مسدود می‌کند و به‌طور گسترده‌ای برای تسکین درد استفاده می‌شود.

نحوه‌ی استفاده:‌

در این روش ابتدا ریشه زنجبیل را آسیاب کنید تا به‌شکل پودر دربیاید و سپس به همان اندازه فلفل قرمز (پودر شده) و آب بیفزایید تا ترکیبی خمیرمانند تشکیل شود. یک گلوله‌ی پنبه‌ای درست کنید و آن را در این ماده بغلتانید و تا زمانی که درد فروکش کند یا دیگر نتوانید سوزش آن را تحمل کنید روی دندانی که درد می‌کند نگه دارید. این کار را چند بار در روز تکرار بکنید تا دندان درد کاهش بیاید.

احتیاط:‌ سعی کنید این مخلوط با لثه و زبان‌تان تماس پیدا نکند.

فلفل ساب دستی و همه نکات مهمی که قبل از خرید آن باید بدانید

۳. آب‌نمک درمانی

آب نمک روش درمان خانگی دندان درد

آب‌نمک برای تمیز کردن ناحیه‌ی عفونی و شستن عوامل عفونت‌زا از محل کاربرد دارد و التهاب را کاهش می‌دهد.

نحوه‌ی استفاده:‌ برای درست کردن آب‌نمک یک قاشق غذاخوری نمک را در آب جوشیده حل کنید و بگذارید سرد شود. مقدار کمی آب‌نمک یا محلول نمکی (سالین) را به مدت ۳۰ ثانیه در دهان خود بگردانید. می‌توانید این کار را ۲ تا ۳ بار تکرار کنید.

۴. تمیزکردن دندان با آب‌اکسیژنه (پراکسید هیدروژن)

پراکسید هیدروژن برای درمان خانگی دندان درد

آب‌اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید با تمیزکردن دندان به کاهش درد کمک می‌کند. پراکسید هیدروژن مانند آب‌نمک باکتری‌ها را می‌شوید و از محل دور می‌کند اما از آب‌نمک قوی‌تر است زیرا مستقیما می‌تواند میکروب‌ها را نابود ‌کند. این محلول به خصوص اگر دندان دردی همراه با تب و دهانی بدمزه دارید به شما کمک می‌کند دقایقی از درد خلاص شوید.

نحوه‌ی استفاده: مقداری محلول ۳ درصد پراکسید هیدروژن را با مقدار مساوی آب مخلوط کنید و به مدت ۳۰ ثانیه در دهان بگردانید و سپس بیرون بریزید و در آخر چند بار آب را در دهانتان بگردانید و بیرون بریزید.

  1. ابتدا سر گوش‌پاک‌کن را خوب به مخلوط آب‌اکسیژنه و آب آغشته کنید؛
  2. سپس آن را بر روی دندان خود بمالید؛
  3. این کار را تکرار کنید.
احتیاط: پراکسید هیدروژن ماده‌ای قوی است. اگر آن را با آب مخلوط نکنید دهانتان دچار التهاب و سوزش می‌شود. همچنین نباید آن را قورت بدهید در غیر این صورت دچار مشکلاتی در معده و روده‌ها می‌شوید. برای همین بعد از گرداندن پراکسید هیدروژن در دهان‌تان لازم است آب هم بگردانید و بیرون بریزید. بنابراین از قورت‌دادن آب‌اکسیژنه خودداری کنید و بعد از انجام این کار، دهان خود را به‌خوبی با آب بشویید.

۵. چای نعناع یا چای سیاه

چای نعناع یا سیاه برای درمان خانگی دندان درد

نحوه‌ی استفاده: چای نعناع همراه با طعم مطبوعش تا اندازه‌ای خاصیت‌ بی‌حس‌کنندگی نیز دارد. یک قاشق چایخوری نعناع را در یک فنجان آب جوش بریزید و به مدت بیست دقیقه دم کنید. بعد از اینکه چای سرد شد آن را در دهان‌تان بگردانید، می‌توانید آن را قورت بدهید یا بیرون بریزید.

چای سیاه پررنگ هم به دلیل دارا بودن تانین که ماده‌ای قابض است با کاهش التهاب می‌تواند به کاهش درد دندان کمک کند. می‌توانید چای کیسه‌ای را که در کمی آب جوش خیسانده‌اید روی دندانی که درد می‌کند بگذارید.

۶. یخ

یخ برای درمان خانگی دندان درد

نحوه‌ی استفاده: یک تکه یخ کوچک را در پلاستیک و سپس داخل پارچه‌ای نازک بگذارید و به مدت ۱۵ دقیقه روی دندانی که درد می‌کند قرار دهید تا درد فروکش کند. همچنین می‌توانید از کیسه‌های یخ طبی روی گونه‌تان در جایی نزدیک به دندانی که درد می‌کند استفاده‌کنید. همچنین بر اساس داستان‌های قدیمی اگر دست‌تان را با یخ ماساژ دهید دندان دردتان کم می‌شود. زمانی که اعصاب دست پیام سرما را به مغز برسانند ممکن است بر پیام درد پیشی بگیرند. کافی است یک تکه یخ را در پارچه‌ی نازکی بپیچید و روی ناحیه گوشتیِ بین انگشت شست و انگشت اشاره بمالید.


حتما بخوانید: ۱۴ خوراکی که موجب زرد شدن دندان‌های شما می‌شوند


۷. سیر

سیر برای درمان خانگی دندان درد

در طب شرقی قرن‌هاست از سیر برای تسکین سریع دندان درد استفاده می‌شود. سیر مانند یک آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند و جلوی رشد باکتری‌هایی را که به دندان حمله کرده‌ا‌ند می‌گیرد. این امر به‌خاطر وجود ترکیبی در سیر به‌نام اوژنول است که درد را از بین می‌برد.

نحوه‌ استفاده: برای تسکین درد دندان به دو روش می‌توان از سیر استفاده کرد. اول اینکه می‌توانید یک حبه سیر له شده را با کمی نمک مخلوط کنید و روی دندان قرار بدهید. راه دوم این است که یکی دو حبه سیر را بجوید. این کار را دو یا سه بار در روز تکرار کنید.

همچنین می‌توانید از روغن سیر هم استفاده کنید. چند دقیقه پس از مصرف روغن سیر، دندان درد از بین می‌رود.

نحوه‌ استفاده: در این روش ۱ تا ۲ قطره روغن سیر را بر روی دندانی بریزید که درد می‌کند. تلاش کنید زبانتان به آن نخورد. این کار را ‌۳ تا ۴ بار در روز تکرار بکنید.

احتیاط: استفاده از سیر مانند تمام روش‌های دیگر این مقاله موقتی است. علاوه بر اینکه زمانی که دندان درد شما ناشی از عفونت نباشد (برای مثال ناشی از آنژین یا نشانگان‌ مفصل‌ گیجگاهی‌ فکی) سیر نمی‌تواند درد را حتی به‌طور موقت کاهش بدهد. به‌علاوه مصرف سیر یکی از دلایل بوی بد دهان است.

۸. عصاره‌ی وانیل

عصاره وانیل برای درمان خانگی دندان درد

الکل ،که یکی از مواد فعال موجود در عصاره‌ی وانیل است، به طور کلی به عنوان عامل بی‌حس‌کننده عمل می‌کند. از جانب دیگر عطر وانیل به اعتقاد بسیاری اثرات آرام‌بخش و تسکین دهنده دارد، این خاصیت‌ها می‌توانند به کاهش درد کمک کنند.

نحوه‌ی استفاده: انگشت خود را اندکی با عصاره‌ی وانیل تر کنید و به اطراف دندان‌تان بمالید. همچنین می‌توانید چند قطره از آن را روی گلوله‌ی پنبه‌ای بریزید و روی دندان‌تان قرار بدهید. و این کار را دو تا سه بار در روز تکرار کنید.

احتیاط: با اینکه میزان الکل موجود در عصاره‌ی وانیل کم است، اما همچنان الکل است. این شیوه به خصوص برای کودکان خطرناک است زیرا حتی مصرف مقادیر کمی الکل می‌تواند برای آنها خطرات جدی ایجاد کند.


حتما بخوانید: سفید کردن دندان تنها با خوردن ۴ خوراکی طبیعی و سالم


۹. مِر (myrrh)

مر روش درمان خانگی دندان درد

شستشو‌ی دهان با محلول مر می‌تواند کمک‌کننده باشد. مر قابض است و به همین علت به کاهش التهاب کمک می‌کند. مر علاوه بر این باکتری‌ها را می‌کشد.

نحوه‌ی استفاده: ۱ قاشق چایخوری پودر مر را در ۲ فنجان آب به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. سپس آن را صاف کرده و بگذارید خنک شود. یک قاشق غذاخوری از این محلول را در نصف فنجان آب بریزید و هر روز ۵ تا ۶ مرتبه دهان‌ خود را با آن بشویید.

۱۰. ابزار مخصوص دندان‌های حساس

مسواک نرم برای درمان خانگی دندان درد

اگر مشکل شما مربوط به لثه‌های در حال تحلیل‌رفتن باشد این کار درد ناشی از برخورد غذای گرم و سرد با دندان‌تان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. وقتی بافت لثه‌ها تحلیل برود عاج دندان زیر مینا در معرض محیط دهان قرار می‌گیرد. عاج دندان قسمتی حساس است و با تغییر دما واکنش نشان می‌دهد. از مسواک‌های نرم‌تر استفاده کنید تا از بافت لثه‌ی باقی‌مانده محافظت کنید و از تخریب بیشتر آن جلوگیری نمایید.

۱۱. آدامس جویده‌شده

آدامس روش درمان خانگی دندان درد

وقتی دندان شکسته یا خالی شده از مواد ترمیمی در معرض محیط دهان قرار می‌گیرد می‌توان با آدامس جویده شده روی آن را پوشاند تا درد کاهش یابد. این کار را با دندان پر‌شده‌ای که موادش در شرف بیرون ریختن است نیز می‌توان انجام داد تا خود را به دندان‌پزشک برسانید. تا زمان درمان با چنین دندانی چیزی نجوید تا درد افزایش پیدا نکند.

۱۲. درمان سریع دندان درد با طب فشاری

نقطه فشار روش خانگی درمان دندان درد

از تکنیک‌های طب فشار (acupressure) استفاده کنید تا درد دندان‌تان به سرعت کاهش پیدا کند. با شست دستتان، پشت دست‌ دیگرتان (جایی که انگشت شست و انگشت اشاره به هم می‌رسند) را به‌مدت ۲ دقیقه فشار دهید. این کار ترشح اندروفین‌ (هورمون‌های احساس خوب تولیدشده در مغز) را تسهیل می‌کند. این روش برای مادرانی که باردار هستند محدودیتی ندارد.


حتما بخوانید: آیا انرژی درمانی واقعا جواب می‌دهد؟


۱۳. غرغره‌کردن روغن نارگیل

یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به‌مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دهان خود غرغره کنید. برخی بر این باورند که این کار از میزان باکتری‌های موجود در دهان می‌کاهد. وقتی روغن را غرغره کنید، پلاک‌های ناشی از باکتری‌ها از بین می‌روند. پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روغن را دور بریزید.

احتیاط: روغن را قورت ندهید، زیرا با این کار باکتری‌ها را قورت خواهید داد. همچنین بهتر است روغن را در لوله فاضلاب نریزید، زیرا این کار ممکن است موجب مسدودشدن لوله شود.

۱۴. استفاده از چای کیسه‌ای

قراردادن چای کیسه ای بر روی دندان به درمان دندان درد کمک می کند.

تانن‌های موجود در چای به کاهش تورم دندان و تسکین دندان درد کمک می‌کنند.

نحوه استفاده: برای تسکین دندان درد با چای کیسه‌ای، ابتدا آن را با مقداری آب مرطوب کنید. اگر دندانتان به سرما حساس نیست، چای کیسه‌ای را در آب سرد بگذارید و سپس آن را بر روی دندانی بگذارید که درد می‌کند. این کار را روزانه ۲ تا ۳ بار تکرار کنید تا دندان درد کاهش بیاید.

۱۵. استفاده از جوش‌شیرین

جوش شیرین خاصیت ضدالتهابی دارد و به کاهش درد و تورم کمک می‌کند. جوش‌شیرین با خاصیت ضدباکتری‌اش به درمان عفونت دندان و التهاب لثه و کاهش دندان درد کمک می‌کند.

نحوه استفاده: ابتدا مقداری پنبه را با آب خیس کنید و به‌شکل توپ دربیاورید. سطح پنبه را با جوش‌شیرین بپوشانید و سپس پنبه را بر روی دندانتان بگذارید. همچنین می‌توانید یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین را در مقداری آب گرم حل کرده و از آن به‌عنوان دهان‌شویه استفاده کنید. این کار به کاهش دردتان کمک می‌کند. این کار را ۲ تا ۳ بار در روز تکرار بکنید تا دردتان تسکین بیاید.

۱۶. روغن‌زیتون

ریختن روغن زیتون بر روی دندان به درمان دندان درد کمک می کند.

روغن زیتون خاصیت ضدالتهابی دارد. ترکیبات فنُلی موجود در روغن‌زیتون به کاهش التهابات دندان و تسکین دندان درد کمک می‌کند.

نکات مهم برای خرید زیتون؛ انواع و موارد مصرف هرکدام

نحوه استفاده: مقداری پنبه را گرد و آن را به روغن‌زیتون آغشته کنید و بر روی دندانتان قرار دهید. این کار را ۲ تا ۳ بار در روز انجام بدهید تا دندان درد تان کاهش بیاید.


حتما بخوانید: خواص روغن زیتون؛ ۱۱ خاصیت دارویی این خوراکی شگفت‌انگیز برای سلامتی


۱۷. پیاز

پیاز علاوه بر تسکین دندان درد ، به نابودی میکروب‌های عامل درد نیز کمک می‌کند و می‌تواند در کاهش دندان درد مؤثر باشد.

نحوه استفاده: مقداری پیاز خام را بر روی دندان قرار دهید و بگذارید چند دقیقه باقی بماند. این کار را چند بار در روز تکرار کنید تا دندان درد تان کاهش بیاید.

درمان‌های سنتی دندان درد

در برخی نقاط جهان درمانگرهای سنتی برای درمان دندان درد از بخش‌های مختلفی از گیاهان استفاده می‌کنند. نحوه دقیق تأثیر این گیاهان در بهبود درد مشخص نیست. این بخش‌های گیاهان عبارت‌اند از:

  • گیاه حُسن یوسف؛
  • شاه‌پسند آبی؛
  • دانه کولا؛
  • پوست نارگیل؛
  • برگ اکالیپتوس؛
  • پوست درخت انبه؛
  • برگ پاوپاو؛
  • برگ آفتاب‌گردان؛
  • برگ تنباکو.

حتما بخوانید: خواص زنیان؛ ۴۵ خاصیت این گیاه همه فن حریف


نکات مقدماتی در برخورد با درد دندان

  • زمانی که برای گرفتن وقت با مطب تماس می‌گیرید بپرسید آیا پیشنهادی برای کاهش درد دندان شما دارند؟
  • هر چه زودتر وقت بگیرید حتی اگر لازم است مرخصی بگیرید یا در مراسمی حضور پیدا نکنید.
  • اطلاعات مربوط به درد دندان‌تان را به دقت به خاطر بسپارید: زمان شروع، دفعات وقوع و جای درد. این اطلاعات به دندان‌پزشک در یافتن علت مشکل و طرح درمان کمک می‌کند.
  • درباره دلایل احتمالی درد دندان با دندان‌پزشک صحبت کنید. اگر دلیل درد شما انتشار درد از درد قفسه سینه باشد نیاز است که درمان مربوطه را دریافت کنید.
  • از این بعد بیشتر مراقب دندان‌های‌تان باشید و به‌درستی و دفعات مناسب مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.

درمان پزشکی دندان درد

۱. مراجعه به پزشک برای معاینه و پیدا کردن علت درد

اگر دندان درد بر اثر عفونت بزرگ یا پوسیدگی دندان بروز کند، خودبه‌خود بهبود نخواهد یافت. اگر همراه با دندان درد علائم زیر را نیز مشاهده کردید، به دندان‌پزشک مراجعه کنید:

  • تب و لرزتب و لرز نشان می‌دهد عفونتتان جدی است و علائم شدیدتر هم خواهند شد؛
  • تخلیه ترشحات: این موضوع نیز به‌دلیل عفونت‌های شدید است و در صورت درمان‌نشدن، وضعیتتان بدتر می‌شود؛
  • درد شدید: دردی که شدیدتر شده و حتی با مصرف داروها هم بهبود نیابد. این موضوع ممکن است به‌خاطر پوسیدگی دندان باشد که پس از مصرف هر وعده غذایی بدتر می‌شود؛
  • درد ناشی از دندان عقل: اگر دندان عقل در جای نامناسب از دهان که تراکم دندان‌ها زیاد است دربیاید، فرد مجبور به کشیدن آن خواهند شد.
  • اختلال در بلع و تنفس: این مشکل ممکن است ناشی از دُمَل (آبسه) باشد.

حتما بخوانید: علائم سرطان دهان؛ علل، تشخیص و درمان آن


۲. پُرکردن دندان

درمان دندان درد - اگر پوسیدگی دندان به عصب برسد از پرکردن استفاده می کنند.

اگر پوسیدگی دندانتان به عصب دندان برسد و موجب بروز درد شود، دندان‌پزشک برای جلوگیری از تحریک بیشترِ پالپ دندان، دندانتان را پُر می‌کند.


حتما بخوانید: مشکلات و عوارض پر کردن دندان چیست؟


۳. عصب‌کشی دندان (روت کانال تراپی)

اگر دندانتان در اثر عفونت پالپ دچار آبسه دندان شود، عصب‌کشی انجام خواهد گرفت. به این منظور دندان‌پزشک داخل دندان را تمیز می‌کند تا هرگونه عفونتی از بین برود. از جایی که این روند ممکن است بسیار دردآور باشد، معمولا از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. این اقدام مخصوصا زمانی که دندان‌پزشک بخواهد با عمل جراحی ترشحات آبسه داخل لثه را خارج کند، اهمیت بیشتری می‌یابد.

۴. کشیدن دندان

گاهی دندان قابلیت ترمیم ندارد و بهترین اقدام کشیدن آن است. در کودکانی که دندان شیری دارند، معمولا دندان کشیده می‌شود؛ زیرا در نهایت، دندان خودش می‌افتد.

  • برای بزرگ‌سالانی که دندانشان را کشیده‌اند، معمولا از بریج (پل) دندان یا ایمپلنت دندان برای پُرکردن جای دندان کشیده‌شده استفاده می‌شود.
  • درمورد دندان عقل تقریبا همیشه کشیدن دندان انجام می‌گیرد، زیرا موقعیت دندان به‌گونه‌ای است که نمی‌توان عصب‌کشی را به‌خوبی انجام داد. در برخی موارد که بیمار می‌ترسد یا موقعیت دندان عقل بسیار بد است، روی بیمار بیهوشی عمومی انجام می‌گیرد. بازیابی بیمار در این مواقع معمولا یک هفته یا بیشتر طول می‌کشد.

نکات و توصیه‌های دیگر

    • حتی اگر دوست ندارید هم به دندان‌پزشک مراجعه کنید؛ زیرا این کار بهترین اقدام برای درمان دندان درد است.
    • زمانی که می‌خواهید دندان‌هایتان را تمیز کنید، بهتر است قبل از مسواک‌زدن، از دهان‌شویه استفاده کنید و نه بعد از آن. این کار می‌تواند از بروز دندان درد جلوگیری کند.
    • یک کپسول مایع ادویل را سوراخ کنید، مقداری از آن را روی یک پنبه بریزید و در سوراخ دندانتان بگذارید. این کار می‌تواند موجب تسکین فوری شود. البته طعم آن تعریفی ندارد، ولی به هر حال بهتر از تحمل درد است.
    • برای پیشگیری از دندان درد هر روز از نخ دندان استفاده کنید. سپس از یک دهان‌شویه کلرهگزیدین برای شست‌وشوی دهان استفاده کنید.

نکاتی که قبل از خرید نخ دندان باید بدانید

      • استفاده از زنجبیل اگر نتواند موجب درمان دندان درد شود، حداقل می‌تواند درد را تسکین دهد. مصرف یک فنجان چای زنجبیل هر چند ساعت یک بار مفید است.
      • از کمپرس سرد برای تسکین دندان درد استفاده کنید. اگر دردتان با کمپرس سرد بهبود نیافت، از کمپرس گرم استفاده کنید.
      • دندان‌هایتان را بیشتر از قبل مسواک بزنید تا دهان و دندان سالمی داشته باشید و از دندان درد جلوگیری کنید.

نکات پیش از خرید مسواک (غیربرقی)

      • زمانی که دندان درد دارید، از خوردن غذاهای سخت (مانند مغزها، سیب و…) خودداری کنید.
      • استفاده از عصاره ۱۰۰٪ خالص وانیل نیز می‌تواند به درمان دندان درد کمک کند. به این منظور مقداری از آن را روی دندان و قسمت‌های مجاور لثه‌‌تان بمالید.

همه نکات درباره خرید وانیل

      • لیسترین یا سایر دهان‌شویه‌ها را به‌مدت ۱۹ دقیقه غرغره کنید. سپس یک تکه پارچه را در محلی که درد می‌کند قرار دهید. البته این روش موجب درمان دندان درد نمی‌شود، ولی برای تسکین درد روشی مفید است.

سخن آخر

    همان‌طور که گفتیم هیچ‌کدام از درمان‌های خانگی درد را برای همیشه تسکین نمی‌دهند و استفاده از برخی از آنها نیز با خطراتی همراه است. در هر حال این درمان‌های طبیعی می‌توانند درد را تا رسیدن شما به پزشک تخفیف دهند. مراجعه به دندان‌پزشک و درمانِ دلیل اصلی درد، بهترین راه مقابله با درد دندان است و نه تسکین موقتی آن.

      شما از چه روش‌هایی برای تسکین دندان دردتان استفاده می‌کنید؟ ‌تجربه‌های خود را با ما درمیان بگذارید.

       


      |
      امتیاز مطلب : 0
      |
      تعداد امتیازدهندگان : 0
      |
      مجموع امتیاز : 0
      تاریخ : چهار شنبه 5 خرداد 1400
      نویسنده : ابوالفضل

      دلایل درد در زانو

      علت زانو درد در جوانی چیست ؟

      نوجوانان و جوانانی که فعال و اهل ورزش می‌باشند، گاهاً ممکن است در جلو و وسط زانوی خود، معمولاً زیر کشکک زانو، درد احساس کنند. این مشکل به نام درد جلوی زانو در جوانی نیز شناخته می‌شود و معمولاً در بین بسیاری از جوانان ورزشکار، خصوصاً دختران شیوع بیشتری دارد. ورزش‌ها و حرکات اصلاحی مخصوص زانو به بهبود دامنه حرکتی زانو، افزایش قدرت و توان زانوی شما کمک می‌نماید.

       

      در بین ورزش‌های زانو، ورزش‌هایی که روی تقویت عضلات چهار سر تمرکز دارند، از اهمیت بسیاری برخوردار هستند، زیرا این عضلات، عامل اصلی پایداری زانو می‌باشند. پزشک معالج می‌تواند ورزش‌های مخصوص برای نوجوان شما تجویز کند و یک برنامه ورزشی مناسب برای بهبود انعطاف‌پذیری و تقویت عضلات ران فرزند شما ارائه نماید. در کل پزشک معالج با در نظر گرفتن جوانبی چون سن جنس نوع فعالیت و کار بیمار، بهترین روش‌ درمان درد زانو را اعمال خواهد نمود.

      علت درد زانو بعد از ورزش چیست ؟

      وقتی بعد و هنگام ورزش دچار زانو درد می‌شوید، ممکن است نگران شوید که علت اصلی این درد چه می‌تواند باشد. شناسایی و تشخیص علت زانو درد بعد از ورزش به نوع ورزش انجام شده و محل درد احساس شده در زانو بستگی دارد. درد زانو بعد از ورزش ممکن است به دلیل مشکلی به نام زانوی دوندگان باشد که باعث احساس درد در پشت کشکک زانو می‌شود یا ممکن است به دلیل سندرم بند درشت نی باشد، که باعث ایجاد درد بیرون زانو می‌شود.

      هم ضربه و هم استفاده بیش از اندازه از مفصل زانو می‌تواند موجب احساس درد زانو بعد از ورزش شود. اگر درد آن با استراحت برطرف نشد، به پزشک مراجعه نمایید، تا وضعیت زانوی شما را برای یافتن احتمال وارد آمدن ضربه به آن بررسی نماید. زانو درد همیشه به جراحی نیاز نخواهد داشت، پزشک می‌تواند روش‌های غیر جراحی متعددی برای بهترین درمان زانو درد شما ارائه نماید.

      علل زانو درد هنگام خواب در شب چیست ؟

      درد زانو هنگام خواب در شب مشکلی رایج است، زیرا شب هنگام، زمانی که می‌خواهیم استراحت کنیم دردی که نتیجه فعالیت‌های روزانه است تازه به سراغمان خواهد آمد. علل معمول زانو درد در شب می‌تواند شامل کشیدگی و رگ به رگ شدن، درد جلوی زانو، آسیب و پارگی غضروف یا مینیسک زانو، التهاب تاندون زانو در اثر آرتروز زانو، بورسیت زانو، کشیدگی و پارگی تاندون و رباط‌های زانو باشد. اگر درد زانو هنگام خواب ادامه یافت، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید تا علت اصلی زانو درد شما را تشخیص داده و شما را در یک برنامه درمانی مناسب با شرایطی که دارید قرار دهد. دکتر مهدی مویدفر به عنوان متخصص زانو، می‌تواند شما را یاری کند.

      علت درد زانو در بارداری و بعد از زایمان چیست ؟

      تغییرات هورمونی در دوره بارداری نقش مهمی در ایجاد درد در ناحیه زانو بازی می‌کند. در سه ماه سوم بارداری، جهت ایجاد آمادگی برای به دنیا آمدن نوزاد، هورمون‌هایی ترشح می‌شود که برای شل کردن رباط‌ها و تاندون‌های ناحیه لگن به کار می‌رود، اما این هورمون‌ها فقط رباط‌ها و تاندون‌های ناحیه لگن را شل نمی‌کند، بلکه این بافت‌ها در همه اعضای بدن مانند زانو را هم ریلکس می‌نماید.

      در این شرایط، از انجام حرکات اصلاحی تحریک کننده مانند زانو زدن اجتناب نمایید، ولی ورزش‌های کششی و تقویتی سبک آن هم با اجازه پزشک معالج بلامانع است. اگر در دوران بارداری دچار درد مزمن در ناحیه زانو شدید که با گذشت زمان بر طرف نمی‌شود، حتماً با پزشک معالج خود تماس حاصل فرمایید. درست است که برخی از دردهای زانو در دوران بارداری طبیعی هستند، اما ادامه درد و مشکلات زانو برای مدت طولانی بعد از زایمان طبیعی نبوده و نیاز به بررسی دقیق و فوری دارد.

      معمول‌ترین علل زانو درد هنگام رانندگی چیست ؟

      زانو یکی از فعال‌ترین بخش‌های بدن هنگام رانندگی است. بدون زانو، نخواهید توانست به پدال گاز و ترمز ماشین فشار وارد نمایید. عمل فشار وارد کردن به پدال گاز، خصوصاً در ترافیک به طور مکرر تکرار می‌شود. به دلیل چرخش مکرر درشت نی کناری پا، هنگام فشار وارد آوردن به پدال گاز، به سمت راست عضلات و غضروف زانو ضربه و آسیب وارد می‌شود. تشخیص درست علت درد زانو به ارائه درمان درست و مناسب و بنابراین، درمان موثر و سریع زانو درد کمک می‌نماید.

      آیا درد زانو در زمستان بیشتر می‌شود ؟

      زمستان با خود تفریحات خارج از منزل بسیاری را به همراه دارد، اما در عین حال، هوای سرد زمستان می‌تواند علائم زانو درد را تشدید نماید. اندام مناسب داشتن و فعال بودن در حفظ زانوی سالم به شما کمک می‌کند. با دمای پایین و هوای سرد، احتمال احساس درد در مفصل زانوی افراد بالاتر می‌رود. بنابراین، عاقلانه است که از آب سرد برای حمام و شستشو استفاده نکنید و در عوض از آب گرم برای استحمام استفاده نمایید. حرکات کششی و ورزش‌های زانو انجام شده با وزنه‌های سبک برای افراد دارای زانو درد مناسب است.

      آیا زانو درد و سیاتیک با هم در ارتباط هستند ؟

      زانو درد و سیاتیک می‌توانند با هم در ارتباط باشند، زیرا درد، گزگز و بی حسی در سایر بخش‌های بدن می‌تواند تعادل و راه رفتن فرد را تحت تاثیر قرار دهد، که این خود فشار اضافه به مفصل زانو اعمال می‌نماید و باعث بدتر شدن وضعیت غضروف مفصل زانو شده، التهاب دردناک مفصل زانو را ایجاد می‌کند.


      |
      امتیاز مطلب : 0
      |
      تعداد امتیازدهندگان : 0
      |
      مجموع امتیاز : 0
      تاریخ : چهار شنبه 5 خرداد 1400
      نویسنده : ابوالفضل

      درد کمر یا کمر درد

      در قرن اخیر گرچه بشر توانسته است با پیشرفت علوم مختلف از جمله صنعت داروسازی و اختراع انواع واکسن ها بر بسیاری از بیماریهای عفونی فایق آید، اما به علت تغییر شیوه زندگی و صنعتی شدن جوامع و در پی آن تبدیل کارهای بدنی به کارهای فکری و اداری، افزایش ساعات اشتغال افراد، وضعیت نامناسب فیزیکی بدن درحین کار، رژیم غذایی نامناسب، عدم استراحت کافی و افزایش استرس های روحی, یکسری از بیماریها در دنیا نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته است که در بین این بیماریها مشکلات ستون فقرات مخصوصا درد کمر یا کمر درد، بالاترین میزان را داراست که علت اصلی آن تغییر شیوه زندگی از زندگی پر تحرک و پر فعالیت به سمت کم تحرکی و پشت میز نشینی و عدم تطابق صحیح وضعیت بدن با این نوع حیات است. در بررسی آماری شیوع کل دردهای ناحیه کمر حدود ۸۰% گزارش شده است یعنی ۸۰% مردم جهان حداقل یکبار کمر درد را تجربه کرده اند که در جوامع صنعتی اولین تظاهرات کمر درد از حدود ۳۰سالگی آغاز شده و روند تخریبی سریعتری نیز دارد.

      این آمار بسیار بالا از کمر درد ضرورت شناخت وضعیت های مناسب را در زندگی امروزی نشان می دهد.

      کمر جزئی از سیستم پیچیده ستون مهره ها است و اجزای آن عبارتند از:

      ۱-ستون مهره ها
      ستون فقرات ۳۳ استخوان (مهره) دارد. ۲۴ استخوان بالایی بوسیله دیسک هایی که نقش بالشتک دارند, از هم جدا می شود. این استخوان ها توسط ۱۱۸ مفصل بهم متصل می گردند.

      ۲-نخاع
      نخاع در واقع طنابی از اعصاب است که نقل وانتقال سیگنالهای عصبی را از مغز به عصبهای محیطی و برعکس ، بر عهده دارد.

      ۳-اعصاب

      ۳۱جفت عصب از نخاع خارج می شود. این اعصاب اطلاعات را از مغز به سایر قسمت های بدن منتقل می کند.

      ۴-ماهیچه ها
      در این منطقه تعداد زیادی ماهیچه وجود دارد که باعث حرکت در تمامی جهات می گردند..

      عوامل بروز کمر درد

      الف- کمر دردهای مکانیکی

      شامل آن دسته از بیماری هایی هستند که در اثر و با بواسطه یک عامل مکانیکی مانند ضربه, حرکات فیزیکی نامناسب، کم بودن قدرت عضلات و یا فشار بیش از حد به ناحیه ستون فقرات کمری در اثر بد قرار گرفتن وضع بدن در حالت نشسته و ایستاده ایجاد می گردند. این دسته از بیماری ها ۹۰% از علل کمر درد را تشکیل می دهند و نکته جالب اینکه به راحتی قابل پیشگیری هستند که عوامل بروز آن ها در زیر آمده است.

      ۱-قرار گرفتن در وضعیت های نامناسب
      وضعیت نامناسب ایستادن: قرارگرفتن در وضعیت نامناسب هنگام ایستادن، سبب افزایش یا کاهش قوس های ستون فقرات و یا انحراف جانبی آنها می شودکه در هر صورت باعث بروز کمردردهای شدید می گردد.
      وضعیت ایستا: وضعیت ایستا و بدون تحرک بخصوص وقتی که نامتقارن و کج باشد, برای ستون فقرات بسیار مضر است. این حالت در کار با ماشین آلات, که نیاز به قرار گرفتن در یک وضعیت ثابت و نامتقارن به مدت طولانی دارد بسیار اتفاق می افتد و اگر اصلاح نگردد می تواند باعث درد قابل توجهی در ناحیه کمر شود.
      افرادی که با کامپیوتر کار می کنند به طور مداوم در یک وضعیت ایستا قرار دارند به طوری که سر خم شده، دست ها بر روی صفحه کلید قرار گرفته و تنها انگشتان حرکت می کنند. این حالت با فشار بر نواحی شانه ای و انقباض ممتد عضلات گردن و کتف همراه است و اغلب این افراد از درد در ناحیه شانه های خود شکایت دارند. در صورتی که صفحه کلید در سمت چپ و صفحه کامپیوتر در سمت راست کاربر قرار گیرد به طوری که وی مجبور باشد در طی روز مدام سرش را حرکت دهد و یا اینکه صفحه کلید بالاتر و یا پایین تر از ارتفاع استاندارد خود قرار گیرد, فشار مکانیکی وارد بر ستون فقرات بیشتر شده و سبب آسیب بیشتری می گردد.
      وضعیت نامناسب نشستن, خم شدن های طولانی از ناحیه کمر, چمباتمه زدن به مدت طولانی, خم و راست شدن مکرر نیز از دلایل دیگر است.

       

      درست نشستن پشت کامپیوتر
      طرز صحیح نشستن پشت کامپیوتر

      ۲-کاهش تحرک
      کاهش تحرک می تواند نتیجه عدم استفاده و یا بهبود ناکافی عضو بعد از آسیب دیدن باشد.
      عدم استفاده: کاهش دامنه طبیعی حرکات ستون فقرات و عدم استفاده فعالانه از این عضو منجر به سفتی و کاهش خاصیت ارتجاعی آن شده و از طرفی باعث آتروفی (لاغر شدن) عضلات نگهدارنده ستون فقرات می گردد. عضلات ضعیف و لاغر، قدرت حمایت از ستون فقرات کمری در شرایط مورد نیاز مثل بلند کردن جسم سنگین از روی زمین را ندارند در نتیجه سبب بروز کمردرد می شوند. این وضعیت با ورزش فعال در کل دامنه حرکتی ستون فقرات، فیزیوتراپی و تقویت عضلات نگهدارنده قابل جبران است. البته کاهش دامنه حرکات مفصلی می تواند ناشی از عوامل دیگری مانند اسکار سوختگی و علل مادرزادی (مانند جوش خوردن دو مهره) باشد و یا مثلا افرادی که محدودیت حرکتی دارند(مانند افراد هموفیلی) به خاطر فشارهای غیر معمول مفاصل دیگر نظیر ران و زانو ،بیشتر از بقیه مستعد پشت دردند. برای مثال اگر زانوها یا ران ها درست راست نشوند، فرد اجبارا به جلو متمایل می شود. این حالت فشار غیر معمولی به ستون فقرات وارد می کند و در دراز مدت موجب بروز درد خواهد شد.

      این مطلب را حتما بخوانید :  ورزش های ایروبیک : چطور بدن خود را سرد و گرم کنیم؟

      ۳-بهبود ناکافی
      به طور مثال عدم بهبود کامل بعد از یک حمله کمر درد ناشی از اسپاسم عضلانی، که منجر به کاهش گودی کمر شده است، می تواند باعث کاهش تحرک ستون فقرات شود. در این مورد، بهترین درمان، انجام تمرینات ورزشی به طور فعالانه و تحت نظر پزشک جهت اصلاح گودی کمر و بازگشت به وضعیت طبیعی است.

      ۴-استرس ناشی از کار
      نیرو و ارتعاش: نیرو و ارتعاش تولید شده توسط ابزار مختلف, از طریق دست ها و یا اندام دیگر به بدن منتقل می شود و باعث فشارهای غیر معمول به خصوص در اطراف گردن شانه ها می گردد. برای مثال کار با دریل های بادی، چکش زدن مداوم، پوشیدن دستکش های سنگین و یا رانندگی طولانی مخصوصا با وسایل نقلیه سنگین از قبیل تراکتورها، یک نیروی ارتعاشی قوی را به بدن منتقل می کند که با افزایش فشار عمودی به دیسکهای بین مهره ای سبب آسیب به آنها و بروز کمردرد می گردد.
      توالی و تداوم کار: کار سنگین و مداوم در یک وضعیت ثابت برای ستون فقرات بسیار مضر است. به خصوص در مشاغل صنعتی که نیروی زیادی برای انجام کار صرف می گردد، بهتر است زمانی هر چند کوتاه به استراحت جهت تجدید قوا اختصاص داده شود، تا از آسیب های ناشی از کار سنگین بر ستون فقرات کاسته شود.

      ۵-چاقی
      وزن زیاد مشکل شایعی است که گریبان گیر برخی افراد جامعه می باشد. صرف نظر از شکل ظاهری که یک مقوله شخصی است، عوارض ناشی از چاقی مانند: فشار حاصله بر روی قلب، تمایل به افزایش فشار خون, آسیب به ستون فقرات(بخصوص ناحیه کمر) و … قابل توجه است. مهم است بدانید آسیب حاصل از چاقی بر ستون فقرات کمری بلافاصله قابل تشخیص نیست بخصوص اینکه درد ناشی از آن بیشتر در ناحیه لگن و زانوها احساس می شود. شایع ترین شکل آسیب به صورت افزایش گودی کمر در اثر حجم زیاد شکم و آویزان بودن آن است. این حالت به مرور سبب پیدایش کمردردهای شدید و مزمن می گردد, که البته در حاملگی نیز شایع است ولی باید توجه داشت که مدتی پس از ختم حاملگی, ستون فقرات به شکل طبیعی خود بازمی گردد ولی در مورد چاقی مزمن این طور نیست. کاهش تحرک نتیجه قطعی چاقی است به طوریکه افزایش حجم بافت نرم موجب قطع حرکات مفصلی در انتهای دامنه طبیعی حرکتشان می گردد. تمامی مفاصل بخصوص مفاصل ران و زانوها درگیر شده و توانایی تحرک در کل دامنه حرکتیشان را از دست می دهند. افراد چاق بیشتر از بقیه به آرتروز مهره های کمری مبتلا می شوند در نتیجه در افراد چاق, کاهش وزن، اولین و مهم ترین اقدام در درمان کمردرد می باشد.

      طرز درست خوابیدن
      طرز خوابیدن صحیح

      عوامل آشکارساز

      در واقع عوامل مستقیم و ناگهانی کمردرد هستند. این عوامل می توانند سبب ایجاد درد کمر برای بار اول و یا عود کمردرد های قبلی گردند. این ها را می توان به صورت ذیل برشمرد:

      ۱-استفاده جدید
      به هرگونه فعالیت تمرین نشده و یا اجرا نشده از قبل، می گویند که می تواند تحریک آمیز بوده و سبب بروز درد گردد. بنابراین یک حرکت که برای زمانی انجام نشده است اگر به طور ناگهانی انجام شود و یا فراتر از توانایی عضوی باشد که در حالت کنونی سالم است می تواند سبب آسیب به عضو (مثلا ستون فقرات کمری) و درد ناگهانی آن گردد مانند: تغییر وضعیت ناگهانی پس از یک کار طولانی یا انجام یک ورزش سنگین برای اولین بار در سنین میانسالی.

      ۲-استفاده نادرست
      به هرگونه حرکت نادرست یا قرار گرفتن در وضعیت نامناسب جهت انجام کار گفته می شود. مثلا خم شدن برای برداشتن فرش به شیوه غلط و یا قرار گرفتن در وضعیت نامناسب برای خاموش کردن لامپ یا بالا کشیدن تنه برای رسیدن به کمد. این ها همگی حرکات نرمالی هستند که اگر به درستی اجرا شوند هیچگونه بیماری ایجاد نمی شود، اما انجام این کارها با عضلات نا متعادل و یا حرکت ناگهانی، سبب فشار به ستون فقرات کمری و بروز درد می شود. یک کمر سالم ممکن است از عهده این شرایط بر آید ولی کمری که اغلب از درد رنج می برد تسلیم می گردد.

      این مطلب را حتما بخوانید :  استفاده از وسایل ورزشی موجود در پارکها

      ۳-استفاده بیش از حد
      عبارت است از استفاده درست و معمولی از عضوی که بیش از حد خسته است و به مدت طولانی تحت فشار و استرس قرار داده شده است. این حالت در ستون فقرات کمری سبب آسیب به آن و بروز درد شدید کمر می شود.

      ۴-ضربه
      در هر تصادف و یا حادثه ای مانند سقوط از بلندی یا ضربه مستقیم، ستون فقرات کمری ممکن است آسیب ببیند. این آسیب می تواند از یک کوفتگی مختصر عضلانی یا رگ به رگ شدن مهره ها تا پارگی لیگامانها، شکستگی مهره ها و یا آسیب به نخاع کمری باشد. البته شکستگی مهره و آسیب به نخاع بیشتر در اثر پرت شدن از بلندی(مثلا از روی نردبان) و یا تصادف با اتومبیل اتفاق می افتد. باید توجه داشت که در افراد مسن، مهره های کمر به علت پوکی استخوان ضعیف شده اند و ممکن است یک ضربه آرام هم باعث شکسته شدن آن ها شود.

      علل غیرمکانیکی:

      علل غیرمکانیکی شامل آن دسته از علل طبی و یا بیماری های سیستمیک هستند که در سیر بیماری به طرق مختلف ممکن است باعث کمردرد شوند و تشخیص و درمان این بیماری ها تماما به عهده پزشک معالج شما می باشد. به طور کلی هرگاه دچار کمردرد شدید به عنوان اولین اقدام به پزشک مراجعه کنید تا ابتدا علل طبی یا سیستمیک آن بررسی گردد. شایع ترین علل طبی عبارتند از: یماریهای التهابی، بماریهای عفونی،سرطان ها و بیماریهای متابولیکی و … که تشخیص و درمان همه آن ها همانطور که گفته شد بر عهده پزشک معالج شما می باشد.
      بیماریهای التهابی: مانند آرتریت روماتوئید و اسپوندیلیت آنکلیوزان
      بیماریهای عفونی: عفونت فضای بین مهره ای(دیسک) و استخوان مهره مانند سل و تب مالت
      تومورها:مانند تومور ریشه اعصاب ، تومور مهره ها ، تومور اولیه استخوانی ، تومور متاستازی مهره ها از پستان, پروستات, ریه, کلیه, تیروئید.
      بیماریهای متابولیکی: پوکی استخوان و نرمی استخوان. از علل کمتر شایع می توان به مسمومیت با فلزات سنگین و بیماریهای ناشی از اختلال جریان خون اشاره کرد.

      نکاتی که بیشتر به نفع علل طبی ومهم کمردرد هستند و نیاز به توجه و بررسی سریع دارند، عبارتند از:

      ۱-شروع کمر درد در سن بالای ۵۵ سال وزیر ۱۸ سال.
      ۲-کمردردهای شبانه .
      ۳-دردهای ثابت که تحت تاثیر حرکت نباشند ویا با استراحت بهتر نشوند.
      ۴-تاریخچه ابتلا به سرطان.
      ۵-تاریخچه استفاده طولانی مدت از کورتون.
      ۶-درد شدید با حرکت مختصر کمر.
      ۷-اختلالات اسفنکتری مانند بی اختیاری ادرار.

      ۸-وجود علائم و نشانه هایی مانند: تب، تعریق شبانه و کاهش وزن

      پیشگیری

      پیشگیری از صدمات ناحیه کمر به مراتب آسانتر از معالجه آنهاست.
      امروزه اکثر متخصصان معتقدند ورزش هایی مثل پیاده روی, شنا و دوچرخه سواری ممکن است در بهبود کمردرد مفید باشد زیرا این روش ها باعث تقویت عضلات اطراف ستون فقرات و مفاصل و باعث تعادل و تناسب بدن می شوند. امروزه ما به جای پیاده روی یا دوچرخه سواری از اتومبیل استفاده می کنیم. بنابراین ممکن است عضلات پاهایمان ضعیف شده و عملکرد قلب و ریه نیز به طور موثر کاهش یابد. با ورزش می توان عضلات را تقویت کرد و فشار وارد بر ستون فقرات را کاهش داد و مفاصل را متحرک نگه داشت. علاوه بر این با ورزش عملکرد قلب و ریه نیز بهبود می یابد.
      ناراحتی های ماهیچه و رباط ها ممکن است در اثر کار سنگین وزیاد خم شدن و بلند کردن اشیا با روش نادرست, چرخیدن و پیچش ناگهانی کمر، سقوط و زمین خوردن یا حتی ایستادن نادرست اتفاق بیفتد.
      از جمله مواردی که برای پیشگیری از کمردرد باید رعایت شود:

      ۱-هنگام ایستادن, راه رفتن و بخصوص نشستن پشت شما کاملا راست باشد.(سر خود را بالا گرفته، شکم را به داخل کشیده و قفسه سینه را در حالت استراحت قرار دهید.).

      ۲-هنگام ایستادن و راه رفتن، انگشت پاها ها تا حد امکان به سمت جلو قرار گرفته و بیشتر وزن روی پاشنه ها تحمیل شود. وزن خود را به طور مساوی بر روی هر دو پا تقسیم کنید, هرگز به عقب خم نشوید.

      درست خوابیدن و بلند شدن
      درست خوابیدن و بلند شدن

      ۳-حتی الامکان از پوشیدن کفش های پاشنه بلند خودداری نمایید.

      ۴-هنگام نشستن در خانه، محل کار یا ماشین باید پشتتان به جایی تکیه داشته باشد در این هنگام حوله ای را لوله کنید و در ناحیه کمری قرار دهید یا از یک بالش کوچک استفاده کنید. در صورت امکان در حالت نشسته یک یا هر دو زانو بالاتر از سطح ران ها قرار گیرد. این مساله بخصوص در هنگام رانندگی (با جلو کشیدن صندلی راننده) یا هنگام نشستن در اتومبیل به عنوان مسافر اهمیت دارد.بیش از یک ساعت ننشینید.

      این مطلب را حتما بخوانید :  بیماری ازگود-شلاتر

      ۵-اجسام را به طور صحیح از زمین بلند کنید.بلند کردن اشیا باید به نحوی باشد که فشار ناگهانی و شدید به کمر وارد نکند. صحیح بلند کردن، یعنی با حفظ راستای ستون فقرات از زانو و عضلات قوی پا استفاده کردن. اگر شی مورد نظر وزن زیادی دارد, از بلند کردن آن خودداری کنید و از دیگران کمک بگیرید. اگر باید چیزی را بلند کنید, آن را به تنه خود نزدیک کنید، تا فشار وارده بر کمرتان حداقل شود و هرگز بار را از ناحیه کمر به بالا نبرید.

      درست بلند کردن اجسام
      طرز صحیح نشستن پشت کامپیوتر

      ۶-حتما تخت راحتی داشته باشید, طاق باز و با زانوهای خم بخوابید یا به پهلو خوابیده و یکی از دو زانو را خم کنید و از یک بالش بین زانوها استفاده کنید. اگر هرروز با کمردرد از خواب بلند می شوید، احتمالا تخت خیلی سفت یا خیلی نرمی دارید . هرگز به روی شکم نخوابید.اگر چاره ای جز خوابیدن روی شکم ندارید، از یک باش زیر ناحیه لگن استفاده کنید. برای خوابیدن ،لبه تخت بنشینید و از پهلو بخوابید و برای بلند شدن،به پهلو چرخیده،با کمک دستها بلند شوید. .

      ۷-اگر کارهایی مانند باغبانی انجام می دهید که مستلزم به جلو خم شدن است، بعد از پنج دقیقه بایستید. همچنین می توانید کمی به عقب خم شوید. در این صورت تمامی اعضایی که مدتی در اثر به جلو خم بودن تحت فشار بوده اند کشیده می شوند و شما احساس راحتی می کنید.

      ۸-از چاقی پرهیز کنید یک رژیم غذایی متنوع و متعادل که شامل مقادیر زیادی میوه و سبزیجات تازه است، برای خود در نظر بگیرید . مصرف انواع چربی، شیرینی و نمک را کم کنید.

      ۹-از کشیدن سیگار اجتناب نمایید. زیرا سیگار خطر پوکی استخوان را افزایش داده نیکوتین موجود در سیگار از طریق تداخل با مواد غذایی که به دیسک های مهره های کمری می رسند آنها را آسیب پذیر می کند.

      ۱۰-برای جلوگیری از خشکی پشت، مرتب ورزش کنید. پیاده روی، شنا و غیره به شما کمک خواهند کرد.(اگر پیاده روی یا دویدن را انتخاب کردید کفش مناسب به پا کنید). در این موارد سخت گیری نکنید. مقدار ورزش را به تدریج افزایش دهید. ۵ دقیقه نرمش روزانه بهتر از یک ساعت و یک بار نرمش در هفته است.

      تمرین های بدنی: (برای پیشگیری از کمردرد)

      تمرین های بدنی که به شرح آن ها می پردازیم برای حفظ قوای عضلانی و کمک به هرچه فعال تربودن شما طراحی شده اند. اگر به ورزش کردن عادت ندارید، اول برنامه را به آرامی شروع کنید. تعداد این تمرین ها را هنگامی که بدنتان آمادگی لازم را پیدا کرد اضافه کنید. در شروع، هر تمرینی را پنج بار تکرار و بعد پنج تا پنج تا اضافه کنید. اگر در انجام تمرین خاصی، درد و نارحتی احساس می کنید، آن را انجام ندهید و تمرین های پیشنهاد شده دیگر را انجام دهید. از وزنه استفاده نکنید. تمرین ها را منظم انجام دهید. تمرین های سبک و منظم بسیار با ارزش تر از تمرین های سنگینی است که بعد از یک هفته کاملا کنار گذاشته شود.

      ۱- به پشت بخوابید. زانوها را خم کنید و کنار یکدیگر قرار دهید. حال آن ها را به سمت راست و چپ حرکت دهید.
      ۲-در همان حالت قبل، باسن را بالا و پایین ببرید.
      ۳-به پشت بخوابید و زانوها را به آرامی به سمت قفسه سینه بکشید.
      ۴-به پشت بخوابید و زانو ها را خم کنید. با سفت کردن عضلات شکم, پشت خود را صاف کنید. بعد سر وشانه ها را از زمین بلند کنید و دست ها را به زانو برسانید. به آرامی سر جای اول برگردید و ماهیچه ها را شل کنید.
      ۵-به شکم بخوابید. با زانوی صاف کل اندام تحتانی را به نوبت بلند کنید.
      ۶-به شکم بخوابید. ساعد را روی زمین قرار دهید و سر و شانه ها را بالا ببرید.

       

      ورزش های کمر درد
      ورزش های کمر درد

      تمرین های پر خطری که باید از آن ها اجتناب کرد:

      ۱-لمس انگشتان پا در حالت خم شده
      این ورزش به منظور کشش عضلات همسترینگ (عضلات پشت ران) طراحی شده است. این حالت باعث فشار آمدن به مهره ها و زانوها می شود.

      ۲-برخاستن از حالت خوابیده به حالت نشسته در حالی که با دست ها روی گردن یا سر فشار می آید.
      این حالت باعث فشار آمدن بر روی گردن و قسمت بالایی ستون فقرات می شود.

      ۳-چرخش گردن به صورت دایره کامل.


      |
      امتیاز مطلب : 0
      |
      تعداد امتیازدهندگان : 0
      |
      مجموع امتیاز : 0
      تاریخ : چهار شنبه 5 خرداد 1400
      نویسنده : ابوالفضل

      آناتومی مفاصل مچ پا


       

      مفصل مچ پا دارای مکانیزم پیچیده‌ای بوده و شامل دو مفصل است. مفصلی که مچ پا را قادر به حرکت رو به بالا و پایین می‌کند مفصل تالوکرورال نام داشته و از سر استخوان‌های تیبیا (درست نی) و فیبولا (نازک نی) و تالوس در زیر مچ‌پا تشکیل شده است. مفصل دوم که ساب‌تالار نام دارد، متشکل از تالوس در بالا و کالکانه (استخوان پاشنه) در پایین بوده و به مچ پا امکان می‌دهد به طرفین حرکت کند. یک کپسول مفصلی، که یک محفظه فیبری محکم است، به همراه نوارهای نیرومندی که مانند رباط بوده و درهر دو طرف مفصل مچ پا قرار دارند از این مفصل پشتیبانی می‌کنند. عضلات و تاندون‌های متصل به هر دو طرف مفاصل مچ پا، به همراه رباط‌های این مفاصل، نقش مهمی در تعادل و پایداری آن‌ها ایفا می‌کنند.

      علت درد مچ پا


       

      آسیب‌دیدگی‌های مچ پا بسیار شایع بوده و هر کسی در هر سنی ممکن است به آن‌ها دچار شود. پیچ‌خوردگی‌ها، کشیدگی‌ها و شکستگی‌ها از جمله آسیب‌هایی هستند که بسیار اتفاق می‌افتند و تاندونیت و آسیب‌دیدگی‌های ناشی از استفاده بیش‌ازحد نیز بسیار مشکل‌ساز هستند.

      • شکستگی: شکستگی عبارت است از ایجاد هرگونه گسستگی در یک یا چند استخوان. معمولاً درمان شکستگی مچ پا ها با استفاده از گچ گرفتن میسر است. البته بسته به‌نوع و میزان پایداری شکستگی ممکن است درمان آن با جراحی یا بدون آن انجام شود. معمولاً برای بازیابی کامل دامنه حرکتی، قدرت و الگوهای طبیعی راه رفتن، بعد از برداشتن گچ در شکستگی مچ پا   به انجام فیزیوتراپی نیاز است.
      • پیچ‌خوردگی: پیچ‌خوردگی حاصل پارگی یک یا چند عدد از رباط‌های مچ پا است. این پارگی‌ها، ازنظر اندازه متنوع بوده و از پارگی‌های میکروسکوپی تا پارگی‌های کامل را شامل می‌شوند. رباط‌های جانبی (بیرونی) بیش از همه مستعد پیچ‌خوردگی هستند؛ پیچ‌خوردگی آن‌ها معمولاً ناشی از غلتیدن روی بیرون مچ پا است. درد، کبودی، ورم و ناتوانی در قرار دادن وزن بدن روی مچ پا، شایع‌ترین علائم این‌گونه آسیب‌دیدگی‌ها هستند. معمولاً رباط‌ها بین ۶ تا ۸ هفته بهبود می‌یابند، در مواردی که علائم بیش از این مقدار طول می‌کشند می‌بایست به یک پزشک عمومی یا فیزیوتراپ مراجعه کرد.
      • کشیدگی: کشیدگی‌ها زمانی اتفاق می‌افتند که عضلات و تاندون‌ها بیش از توانایی‌شان کشیده می‌شوند. در اغلب مواردی که مفصل بیش از حد طبیعی‌اش کشیده می‌شود، کشیدگی و پیچ‌خوردگی همزمان اتفاق می‌افتند.
      • تاندونیت: گاهی اوقات تاندون‌ها، که عضلات را به استخوان‌ها متصل می‌کنند، به‌خاطر استفاده و کشیدگی بیش از حد ملتهب می‌شوند، که در نتیجه پارگی‌های ریزی به‌وجود می‌آید که به مرور زمان روی هم انباشته می‌شوند. استراحت از انجام فعالیت‌های مستلزم حرکات تکراری و تشدید کننده و استفاده از یخ (دست کم روزی سه بار و هر با ۱۰ دقیقه) به‌کاهش علائم آن کمک می‌کند. فیزیوتراپی به درمان و رفع دلیل تاندونیت کمک کرده و از بروز آن در آینده جلوگیری می‌کند.
      • از علایم پارگی تاندون مچ پا می توان به درد و ورم در مچ پا ، ممکن است به هنگام آسیب صدای "پاپ" از درون مفصل به گوش برسد ، حساسیت نسبت به لمس و تغییر رنگ و اکیموز احتمالی در ناحیه‌ی مچ پا ، برآمدگی در بالای تاندون آسیب‌دیده و مشکل در راه رفتن و حرکت کردن اشاره نمود .

        علائمی که باید برای آن‌ها به یک متخصص مچ پا مراجعه کرد آسیب‌دیدگی‌ مچ پا

      • را باید چگونه درمان کرد؟


         

         

        ما، پس از تعیین منبع و نوع درد، می‌توانیم بهترین گزینه‌های درمانی را، با توجه به سبک زندگی و نیازهای خاصتان، برایتان تعیین کنیم. معمولاً، درمان کشیدگی یا پیچ‌خوردگی، شامل بی‌حرکت‌سازی و توانبخشی مفصل آسیب دیده است. در صورت بروز آرتروز مفصل یا آسیب‌دیدگی بافت‌های نرم، پرولوتراپی یا تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (پی‌آرپی)، به همراه سایر گزینه‌های ضروری درمان مانند درمان با آرتوزها، تکنیک متحرک‌سازی مفصل، تمرینات کششی ویا تمرینات توانبخشی، ماساژ درمانی و تزریق دارو تجویز می‌شود.

        تشخیص صحیح علت درد قوزک و مچ پا بسیار مهم است. قوزک و مچ پا، پی بدن هستند، بنابراین آن‌ها می‌توانند بر سایر بخش‌های بدن تأثیر بگذارند. تشخیص نادرست یا درمان غیرمؤثر آسیب‌دیدگی یا درد قوزک یا مچ پا مشکل را بدتر کرده و علاوه بر داشتن تأثیر منفی بر سایر بخش‌های بدن، باعث تأخیر در بهبودی می‌شود.


         

        اگر به‌دنبال انجام یک فعالیت، زمین خوردن یا یک تصادف، در مچ پایتان درد، ناراحتی یا خشکی احساس کردید، یک متخصص مچ پا می‌تواند در تشخیص علت درد مچ پا به‌شما کمک کند. درد ابزاری است که بدن با استفاده از آن به شما می‌گوید اشکالی پیش آمده، بنابراین چنین دردهایی همیشه باید توسط مناسب‌ترین متخصصان بررسی شوند. بهترین و مناسب‌ترین گزینه برای این مشکلات، یک متخصص عضلات و اسکلت پا است، خصوصاً متخصصی که در زمینه تشخیص و درمان مشکلات مچ و قوزک پا آموزش دیده باشد. جراحان، اعمال جراحی انجام می‌دهند و پزشکان عمومی بر مشکلات عمومی سلامت تمرکز داشته و اغلب برای درمان دارو تجویز می‌کنند، اما یک پزشک متخصص عضلات و اسکلت عارضه شما را با شیوه‌ای عملی، طبیعی و مؤثر ارزیابی و درمان می‌کنند.

      • درمان درد مچ پا


         

        بروز مکرر پیچ‌خوردگی

        پیچ‌خوردگی مکرر (راجعه) را می‌توان با فیزیوتراپی درمان کرد؛ در فیزیوتراپی علاوه‌بر تقویت عضلات پا، با انجام تمریناتی روی یک تخته تعادل، واکنش شخص به ناهمواری‌های زمین زیر پایش سریع‌تر می‌شود. این سرعت عمل به جلوگیری از پیچش غیرمنتظره مچ پا کمک می‌کند. متأسفانه، این کار به تقویت رباط‌هایی که باعث پایداری مچ ما می‌شوند کمکی نمی‌کند، حال آنکه ضعف رباط‌های مچ پا دلیل اساسی تکرار پیچ‌خوردگی‌های مچ‌پا است. تنها روشی که می‌تواند رباط‌های مچ‌پا را تقویت کند فیزیوتراپی است.

        شکستگی گنبد تالوس

        اگر دچار شکستگی گنبد تالوس شده باشید، باید مچ پا استراحت کند، یعنی باید از چوب زیر بغل استفاده شده یا حتی مچ پا گچ گرفته شود. البته، در موارد شدید به جراحی نیاز است. بعد از بهبودی نیز، برای تقویت عضلات، بهبود دامنه حرکتی و تعادل به فیزیوتراپی نیاز خواهد بود. در مواردی که گنبد تالوس می‌شکند، رباط‌های قرار گرفته در دوطرف مچ‌پا که باعث ثبات مفصل می‌شوند شدیداً آسیب می‌بینند. استفاده از پرولوتراپی، برای تقویت این رباط‌ها و پایدار کردن مچ پا مفید است.

        تاندونیت تیبیال خلفی

        در مواردی که تاندونیت تیبیال خلفی بروز می‌کند، بهتر است مچ‌پا استراحت کند. یک فیزیوتراپ می‌تواند ورزش‌های کششی و تقویتی مناسب را به بیمار آموزش دهد. یکی از بهترین روش‌های پیشگیری از این تاندونیت استفاده از آرتوزهایی است که به عنوان تکیه‌گاهی برای قوس کف پا عمل کرده و از چرخیدن آن به داخل جلوگیری می‌کنند. به این ترتیب، نیازی نخواهد بود که با برداشته شدن هر قدم، عضله تیبیال خلفی، مچ پا را به مقدار زیادی بکشد. به برخی بیماران، برای کاهش درد و ورم، کورتیزون تزریق می‌شود، که البته می‌تواند باعث ضعیف شدن تاندون و افزایش احتمال پاره شدن آن شود.

        آرتریت مچ پا

        درمان آرتریت مچ پا هم مثل درمان توضیح داده شده در بخش آرتروز است. این نوع آرتریت هم مانند انواع دیگر آن به پرولوتراپی جواب می‌دهد. آرتوزها همچنین به حرکت مفصل مچ‌پا در جهت مستقیم نیز کمک می‌کنند.

        درمان‌های خانگی

        برای آسیب‌دیدگی‌های حاد (در طول ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول) استفاده از روش پرایس (P.R.I.C.E.) توصیه می‌شود، که عبارت است از:

        محافظت: با استفاده از یک تکیه‌گاه یا بانداژ، از مچ پایتان در برابر آسیب‌دیدگی بیشتر محافظت کنید.

        استراحت: بعد از هر آسیب‌دیدگی باید استراحت کنید. با این کار بافت‌ها اجازه پیدا می‌کنند بدون قرار گرفتن تحت کشش بیشتر بهبود بیابند. اگر مچ پایتان نمی‌تواند وزن بدنتان را تحمل کند، با مشورت پزشک از ابزارهای کمکی مثل چوب زیر بغل استفاده کنید.

        یخ: کنترل تورم ضروری است. تورم بخشی از فرایند طبیعی بهبود است، اما می‌توان با یخ از تورم شدید و در نتیجه خشکی عضلات جلوگیری کرد. می‌بایست در روزهای اول بعد از آسیب‌دیدگی، دست کم روزی ۳ تا ۴ بار و هر بار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی مچ پا یک کیسه یخ قرار داده شود. برای جلوگیری از سوختن پوستتان با یخ، دور کیسه یخ یک حوله مرطوب بپیچانید.

        فشرده‌سازی (کمپرس): بعد از استفاده از کیسه یخ می‌بایست از یک بانداژ فشاری استفاده شود تا شدت ورم به حداقل برسد. معمولاً برای این کار از یک بانداژ کشی استفاده می‌شود. دقت کنید از بانداژی با اندازه صحیح استفاده کنید تا گردش خون مچ پا مختل نشود.

        بالا بردن: بالا بردن آخرین بخش سیستم پرایس است. درست بعد از آسیب‌دیدگی، می‌بایست پا بالاتر از سطح مفصل ران قرار بگیرد تا جریان خون به ناحیه آسیب دیده کم شود. برای این کار می‌توان مچ پای آسیب دیده را روی یک بالش قرار داد.

        ورزش‌های مناسب

        بسیار مهم است که دامنه حرکتی مچ پای آسیب‌دیده حفظ شود. تمریناتی که در ادامه توضیح داده می‌شوند به شما کمک خواهند کرد دامنه حرکتی مچ پایتان را در همه جهات حفظ کرده و بهبود دهید.


      |
      امتیاز مطلب : 0
      |
      تعداد امتیازدهندگان : 0
      |
      مجموع امتیاز : 0
      تاریخ : چهار شنبه 5 خرداد 1400
      نویسنده : ابوالفضل

      انسان اگر پایه ی دانستنی های خود را بالا ببرد همانا بسیار در این دنیا موفق تر است و به گزارش تالاب میتواند عمر بیشتری را خرج زندگی اش کند.

       

      دانستنی هایی که می تواند اطلاعات عمومی و علمی شما را بیشتر کند و همچنین خواندن آن ها می تواند برای شما جذاب باشد. در زندگی همه ما پیش آمده که برخی اصطلاحات را بدون دانستن ریشه و وجه تسمیه اش بکار ببریم و یا یک رسم و آداب خاص را به صرف تقلید از پیشینیان خود، بدون اینکه بدانیم چیست

       

      و از کجا آمده انجام داده باشیم. شاید اصلاً این موضوع برای شما اهمیت نداشته باشد و از بکار بردن اصطلاح و انجام دادن آن رسم بدون دانستن اصل و ریشه آن هم راضی بوده باشید، ولی جالب بودن قضیه و اینکه شاید دانستن آن برای شما هم جذاب باشد، ما را بر آن داشت که مطلبی با عنوان «دانستنی های جالب» را به صورت سریالی برای شما تدارک ببینیم و در اختیارتان قرار بدهیم.

       

      این مطلب علاوه بر پرداختن به موضوعات بالا، دانستنی ها و نکات جالب، به برخی از باورهای غلطی که بین مردم رایج است نیز پرداخته و سعی در اصلاح آنها خواهد داشت. امیدواریم مورد استقبالتان قرار بگیرد. 


      |
      امتیاز مطلب : 0
      |
      تعداد امتیازدهندگان : 0
      |
      مجموع امتیاز : 0
      تاریخ : سه شنبه 4 خرداد 1400
      نویسنده : ابوالفضل

      مطالب علمی و دانستنی های جالب تصویری آذر ماه

      برای شما جالب ترین مطالب علمی را در قالب عکس نوشته های دانستنی ها آورده ایم تا بخوانید و لذت ببرید. می توانید در زیر مجموعه را با لذت زیادی ببینید. در زندگی همه ما پیش آمده که برخی اصطلاحات را بدون دانستن ریشه و وجه تسمیه اش بکار ببریم و یا یک رسم و آداب خاص را به صرف تقلید از پیشینیان خود،

       

      بدون اینکه بدانیم چیست و از کجا آمده انجام داده باشیم. شاید اصلاً این موضوع برای شما اهمیت نداشتهباشد و از بکار بردن اصطلاح و انجام دادن آن رسم بدون دانستن اصل و ریشه آن هم راضی بوده باشید، ولی جالب بودن قضیه و اینکه شاید دانستن آن برای شما هم جذاب باشد، ما را بر آن داشت که مطلبی با عنوان «دانستنی های جالب» را به صورت سریالی برای شما تدارک ببینیم و در اختیارتان قرار بدهیم.

       

      این مطلب علاوه بر پرداختن به موضوعات بالا، دانستنی ها و نکات جالب، به برخی از باورهای غلطی که بین مردم رایج است نیز پرداخته و سعی در اصلاح آنها خواهد داشت. امیدواریم مورد استقبالتان قرار بگیرد.متعجب


      |
      امتیاز مطلب : 0
      |
      تعداد امتیازدهندگان : 0
      |
      مجموع امتیاز : 0

      صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 18 صفحه بعد

      آخرین مطالب

      /
      به وبلاگ من خوش آمدید